Holi India

Was het leuk in India?

- door Froukje -

Als we terug zijn op uit India wordt ons vaak gevraagd: “Was het leuk in India?” of “Hebben jullie het fijn gehad?” Dat soort vragen zijn niet zo makkelijk te beantwoorden. Als we naar India gaan, gaan we ruim 3 weken naar de ashram van onze spirituele meester. De energie is daar bijzonder hoog. Daardoor voel je je gelijk een stuk beter. Meer ontspannen, rustiger, blijer. Tegelijkertijd begint er een diep proces van loslaten. In ieder geval bij ons.

Wat er gebeurt, hangt sterk af van waar je om vraagt. We hebben lang gebeden tot Mahavatar Babaji, met wie wij ons al lange tijd diep verbonden voelen, om ons te leiden naar een meester die heel dichtbij hem staat. Dat gebed hebben wij jarenlang volgehouden. Wij weten namelijk dat als je blijft aanhouden, God als het ware aan zijn jasje blijft trekken, je meer kans van slagen hebt. Je maakt duidelijk dat je verlangen groot is.

En wij zijn geleid naar deze hoge meester. Bij de eerste ontmoeting hebben we gevraagd of hij ons naar de verlichting wilde leiden. Als je daarom vraagt, weet je dat er een diep reinigingsproces zal plaatsvinden. Hij heeft ons toen gezegd dat we zo vaak en zo lang mogelijk moesten komen. Terwijl andere volgelingen altijd moeten vragen of ze mogen komen, hoeven wij dat niet. Dat is een grote zegen, een voorrecht. Het heeft te maken met die vraag, met dat verlangen

We zien dat andere volgelingen hele andere vragen aan hen hebben. Ze willen bijvoorbeeld een zegen voor een andere baan, een fijne partner, een financieel probleem. Bij dit soort vragen zal het loslaatproces veelal minder diep zijn. De meeste anderen blijven ook minder lang en maken veel meer uitstapjes of gaan daarvoor of erna nog door India reizen. Wij kiezen ervoor zoveel mogelijk, naar binnen gericht te zijn en in de ashram te blijven.

Deze keer was het loslaten bijzonder intensief. Toen we terug kwamen, voelden we hoeveel meer ruimte er was gekomen. En hoe we weer een stap dieper in meditatie en in liefde konden komen. Dus ja, het was een zinvol bezoek. Het is goed geweest.

Hoe zit dat nou eigenlijk met dat loslaten en hoeveel heeft een mens dan los te laten? Dat hangt in sterke mate af van af wat je wilt. Wat zijn je doelen? Wat wil je bereiken in dit leven?  Ons doel is zo ver mogelijk te komen op het pad naar verlichting, zoveel mogelijk ballast los te laten. De geascendeerde meesters met wie wij al vele jaren werken, hebben ons herhaalde malen verteld dat de meeste mensen leven na leven dezelfde thema ’s en lessen herhalen. Het spirituele pad is noodzakelijk om uit die cirkel te komen zodat je volgende leven niet weer ongeveer hetzelfde hoeft te zijn. Bijna iedereen neemt veel negatief karma mee uit vorige levens en uit dit leven. Het loslaat proces is daarom iets wat altijd doorgaat als je dat wilt en als je ervoor kiest. Zoals wij.

Onze eigen cursussen zijn ook bestemd voor diegenen die voor het spirituele pad willen gaan en bereid zijn veel van het oude los te laten. En een diep verlangen hebben om in een werkelijke zelf, hun ware licht te ontwaken. En dat proces is niet altijd leuk of fijn. Maar je wordt wel steeds lichter, liefdevoller en je doet meer en meer waarvoor je gekomen bent.

Heb jij ook dit verlangen? Dan nodig ik je van harte uit om kennis te komen maken met ons en met onze methodes en met de meesters die via ons werken, waarbij het licht van Babaji en Swamiji steeds sterker aanwezig is. De komende twee lichtdagen zijn een mooie manier om dit te ervaren. Bij de zomercursus kun je nog dieper gaan. In september starten wij weer met ons kundalini traject ongeveer een dag per maand waarbij stap voor stap de kundalini wordt geactiveerd en je wakker wordt in wie je in wezen bent, een prachtig en krachtig licht.

Was het leuke India? Was het fijn? Tuurlijk, we hebben fijne ontmoetingen gehad en veel zegeningen ontvangen. Maar deze keer was het vooral intensief en merken we pas achteraf hoeveel het ons gegeven heeft.