Meer informatie over Spring Forest Qigong:

Wat anderen zeggen over Spring Forest Qigong:

Ik wil je laten weten erg blij te zijn met de beoefening van Spring Forest Qigong. Het lukt me dit dagelijks toe te passen, de ene keer uitgebreider dan de andere. Het doet me goed, de bewegingen, de ademhaling, het bewustzijn en de oefening van de aandacht. Ook als voorbereiding op mijn meditatie helpt het me in mijn aandacht en concentratie. Het maakt me helder en aanwezig en ik heb het gevoel hier de rest van de dag baat bij te hebben. - Margot

Ik vond alles waardevol. De achtergrond te kennen voegt weer iets extra’s toe aan de oefeningen die ik al kende. Heel veel geleerd in 1 dag. Dank daarvoor. - A.M.

Fijn dat je de inhoud en theorie zo goed kent en zoveel ervaring hebt. De oefeningen en de meditatie zijn heel waardevol. Ik vond het een mooie, bondige dag waar ik veel profijt van zal hebben! - D.N.

Heel fijn vond ik de liefdevolle en helende energie die tijdens de cursus merkbaar aanwezig was. Ik zie uit naar deel 2! - L.W.

Het is een mooie aanvulling op de opleiding Healing vanuit het universele licht. Zo wordt het een compleet pakket. Het was een fijne, duidelijke dag. De oefeningen en humor tussendoor waren fijn. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. De uitleg en timing waren heel goed. - R.

Een mooie afwisseling van theorie en oefeningen. - J.S.

Spring Forest Qigong Module 2 - Healing voor jezelf en anderen

Module 2 is een tweedaagse cursus, het vervolg op Spring Forest Qigong module 1. Nieuwe data volgen. Automatisch op de hoogte worden gehouden? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

In module 1 heb je 7 actieve oefeningen geleerd en de basis healing techniek: de zwaardvingers.

Actieve oefeningen
In module 2 leer je 4 nieuwe actieve oefeningen. Deze zijn effectief voor healing van jezelf maar ook om je helende kracht te vergroten. Tevens leer je een aantal oefeningen om soepeler te worden.

Healing technieken en theorie
De nadruk ligt bij module 2 op de healing vaardigheden en de theorie over healing van een ander. Je kunt alles ook toepassen voor healing van jezelf.

Ik behandel de drie fasen van Spring Forest Qigong healing: voorbereiding, de healing zelf en afsluiten. Deze drie fasen worden uitgebreid besproken en geoefend.
Bij de voorbereiding hoort ook het detecteren van blokkades.

Het geven van de healing
We oefenen met het openen van het kleine universum bij een ander. Het gaat hier om het openen van de twee belangrijkste energiekanalen. Na het verder openen van de ruggengraat, werk je met de blokkades die je hebt gedetecteerd.

Energiesystemen
Ik bespreek de vijf belangrijkste energiesystemen met de daarbij horende kleuren en emoties. Deze energiesystemen zijn: de lever, het hart, de maag/milt, de longen en de nieren. Je leert welke delen van het lichaam bij welk systeem horen en hoe je deze verschillende energiesystemen kunt healen. We oefenen daarmee.
Ook als je nog niet zou kunnen detecteren, kun je al een complete healing geven door met de technieken de systemen bij iemand langs te gaan.

Ik bespreek specifieke healing methodes bij verschillende probleemgebieden zoals schouders en nek, alvleesklier en maag, het hoofd en de ogen. Ook behandel ik healing methodes bij specifieke condities zoals hoge bloeddruk, hoofdpijn, hartaanval en griep. Een voorbeeld van wat we doen: Eerst bespreek ik de theorie en methode van bijvoorbeeld het hartsysteem. Dan doe ik voor hoe je het hart kunt healen en daarna oefen je dat zelf met een andere cursist.

Uiteraard is er ruimte voor (persoonlijke) vragen.

De cursusdagen zijn onderdeel van de opleiding Healing vanuit het universele licht maar ook los van de opleiding te volgen.

Voor wie
Voorwaarde voor deelname is het gevolgd hebben van module 1 ofwel bij een officieel erkende instructeur, ofwel via het module 1 pakket (DVD, boek en meditatie).

Tijdsinvestering/studiebelasting
Je hebt het meest baat bij de cursus als je thuis verder oefent met het geleerde maar dat is natuurlijk aan jou.

Klik hier voor meer praktische informatie