Meer informatie over de Healing Opleiding:

Wat anderen zeggen over de Healing Opleiding:

Mijn eigen pad van heling

Ziekte en pijn
In mijn herinnering was ik al als kind altijd moe. Vanaf mijn achtste had ik regelmatig hevige migraine en veel hoofdpijn en vanaf mijn tienerjaren vaak keelontsteking.

Later kwamen daar diverse allergieën, een te snel werkende schildklier, depressie, en hevige pijn in mijn nek bij.

Het antwoord hierop is tot mijn 36ste altijd medisch van aard geweest. Daar was ik mee opgevoed en ik wist niet beter.

Als kind kreeg ik al slaappillen als ik niet kon slapen, pijnstillers voor de migraine en later medicatie voor de keelontstekingen en voor de snel werkende schildklier.

Ik ontwikkelde hierdoor allergische reacties op penicilline en op de eerste schildklier medicatie. Voor de schilklier kreeg ik zelfs een slokje radio actief jodium. Voor mijn depressie ging ik in therapie. Dat hielp gedeeltelijk maar de fysieke klachten bleven.

Mijn spirituele pad
In 1993 ben ik een spiritueel pad opgegaan. Door op een spirituele manier te leren aankijken tegen mijn klachten en het ontdekken van andere behandelmethodes kreeg ik hoop en vond ik eindelijk manieren om mezelf echt te genezen. Het heeft mij in vele opzichten gered. Al vrij snel daarna heb ik alle pillen weggedaan. Behalve die voor de schildklier, die heb ik in de jaren daarna geleidelijk afgebouwd.

Ik leerde te werken met licht, liefde, meditaties en het contact met mijn ziel, waardoor een aantal van mijn klachten, zoals spanningshoofdpijn, slapeloosheid en obstipatie, vanzelf oplosten. Ook leerde ik vanuit het contact met mijn ziel wat ik van de klachten kon leren en hoe ik er anders tegen aan kon kijken.

In die tijd kregen Jeroen en ik contact met gidsen en meesters die mij gingen begeleiden in het aanpakken van mijn klachten. Door de informatie die zij mij gaven werd mij duidelijk hoe ik mezelf stapsgewijze kon helen.

Ik leerde dat ik in wezen gezond en sterk ben maar dat bepaalde systemen verstoord waren door emotionele factoren en langdurig medicijngebruik. Ik heb geleerd emoties als verdriet, wanhoop en boosheid toe te laten en ze te accepteren zonder erin ten onder te gaan en me te openen om te ontvangen op momenten dat dat nodig was.

Methodes van heling
Ik leerde mijn lichaam instructies te geven om het anders te gaan doen. Op deze wijze heb ik mijn schildklier genezen, is mijn hypofyse weer gaan werken en is de hooikoorts verdwenen.

Ik leerde dat ik mijn klachten niet bewust had gecreëerd en dat ik er niet schuldig aan was - wie wil er nou ziek zijn en pijn hebben - maar dat ik wel verantwoordelijkheid moest nemen voor mijn eigen helingsproces. Ik leerde mijn overtuigingen over mijzelf en mijn lichaam te veranderen.

Een van de methodes die op mijn pad kwam en waar ik veel aan heb gehad is M.A.P., Medical Assistance Program, een methode ontwikkeld door Machaelle Small Wright. In het kort komt het erop neer dat je zelf sessies houdt met een “medisch” team van lichtwezens, dat speciaal voor jou gevormd wordt. Je gebruikt daar bloesemremedies bij. Op deze wijze is mijn hormonale systeem sterk verbeterd.

Het lastigste om op te lossen was de pijn in mijn nek. Er zat hier zoveel aan vast: fysiek, etherisch, spiritueel en karmisch, dat het jarenlang onmogelijk voor mij was om ook maar iets te doen aan beweging of fysieke oefening, waardoor het gebied fysiek erg verslapte. Ik bereikte veel verbetering door te werken met methodes van fysieke reiniging waardoor veel gifstoffen werden afgevoerd.

Van de gidsen begreep ik dat mijn spirituele ruggengraat gebroken was bij de nek op tweejarige leeftijd bij het overgaan van mijn vader. Ik leerde hoe ik deze kon herstellen.

Door mijn opleiding transformationele hypnotherapie kwam ik in aanraking met regressie naar vorige levens. Dit hielp mij om het karma uit mijn nek te verwijderen. Het leidde tot een grote bevrijding en ruimte in het hele gebied. Ook sessies volgens de krachtige methode van de helende reis van Brandon Bays kunnen een dergelijk effect hebben.

Na al deze stappen was ik eindelijk toe aan meer fysieke behandelmethodes als chiropractie en craniosacraal therapie en aan fysieke oefeningen.

Er is nog veel meer dat mij in deze twintig jaar geholpen heeft, waardoor ik kleine en grote stappen heb kunnen maken op weg naar gezondheid en heling. Ik wil bijvoorbeeld de heling door een spiritueel meester , het rauw voedsel dieet en de middelen van Alfons Ven noemen.

De laatste jaren kwam Spring Forest Qigong op mijn pad, een methode die ontwikkeld is door Qigong meester Chunyi Lin. Spring Forest Qigong is een bijzonder zachte en tegelijkertijd enorm krachtige helingsmethode. Dit was voor mij de “missing link”.
De methodes die ik van gidsen en meesters had geleerd en de methodes die op mijn pad waren gekomen zijn als het ware versmolten met alles wat ik van master Lin heb geleerd en nog steeds aan het leren ben.

De fysieke en emotionele problemen die ik heb gehad waren zeer invaliderend maar niet levensbedreigend. De principes en methoden die ik geleerd heb, zijn echter op vele andere, ook levensbedreigende klachten, van toepassing.

Klik hier voor meer algemene informatie.

Bekijk hier de praktische informatie van de Healing opleiding