Wat anderen zeggen over Israna:

Ik volg al jaren cursussen bij Froukje en Jeroen. Mijn leven is er echt door veranderd, ik ben zachter, opener en liefdevoller geworden. Vreugde voelen zonder reden ken ik nu ook en zeker geen onbelangrijke hier op de aarde: ik ben goed geworteld geraakt. Snel spiritueel groeien is mogelijk, ik zelf ben daar een bewijs van en ik zie hetzelfde ook gebeuren met mijn medecursisten. Froukje &; Jeroen zijn hele bijzondere leraren, zij laten de lichte hogere energieën die zij channelen het werk doen in mensen. Zij vertrouwen volkomen op de eigen-wijsheid van iedereen en creëren een liefdevolle omgeving die nodig is om mensen bij hun Werkelijke Wezen terug te brengen. Ruimte voor emoties die innerlijke stroming vergroot, is gelukkig vanzelfsprekend. En het allermooiste vind ik nog: zij leven dat wat zij onderwijzen! Ik gun het dan ook vele anderen om kennis te maken met hun werk. - Andrea

Ik heb twee keer een meditatieweek van Froukje en Jeroen meegemaakt. Ik ervaar de gechannelde meditaties als voeding voor de ziel. In mijn drukke leven als consultant en trainer laadt zo'n week me helemaal op. Froukje en Jeroen behoren met hun unieke aanpak tot de top op hun vakgebied. Hun liefdevolle en niet-oordelende begeleiding gecombineerd met hun gedegen academische achtergrond draagt daar nog extra aan bij. Van harte aanbevolen! - Jules

Ik ben nog steeds met jullie (geweldige werk) verbonden. Nu al zo'n 5 jaar word ik 3 keer in de week gevoed, bemoedigd en geïnspireerd door jullie (voor mij bijna levensreddende - ja echt) meditaties. Steeds kan ik me meer verdiepen en verankeren, het is heel belangrijk voor mij. - Sonja

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee gratis meditaties.
* verplichte velden

Over Jeroen en Froukje

We zijn beide psycholoog. Froukje geeft individuele (hypno) therapie en healing. Jeroen werkt bij de GGZ Friesland en heeft een reguliere psychotherapiepraktijk in Sneek.

Jeroen
Ik ben geboren in 1955 in Amersfoort. Ik studeerde klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ik ben psychotherapeut, gedragstherapeut en hypnotherapeut. Ik werk als klinisch psycholoog in mijn eigen praktijk en bij de GGZ.

Froukje
Ik ben geboren in 1959 in Voorburg. Ook ik studeerde klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarna werkte ik twaalf jaar aan de universiteit als leraar, counselor en trainer voor studenten, docenten en huisartsen in opleiding.

Ons pad
Ondanks goede banen en een goed leven, waren we op zoek naar meer betekenis en hogere zingeving. Zo begonnen we in 1993 met de cursus Awakening your Light Body. Dit pakte ons zo dat we gedurende tien jaar Light Body cursussen volgden, eerst in Nederland bij John Kalse, later in Amerika bij de grondleggers van de Light Body Duane Packer en Sanaya Roman. Ons hele leven veranderde en kreeg meer zin. We ontdekten ons levensdoel en mede daardoor ontstond veel meer vreugde, liefde en zelfvertrouwen. We genoten van het licht en de verruiming in de meditaties. We hoefden niet meer buiten onszelf te zoeken naar schoonheid en zingeving. Alles was er immers al in onszelf.

Ondertussen nam Froukje ontslag bij de universiteit en begon een praktijk voor spirituele hypnotherapie en healing. Jeroen ging minder werken in zijn reguliere baan om ruimte te creëren voor het spirituele werk.

In 1997 kwam zomaar een groot geschenk naar ons toe: geascendeerde meesters Phylos en Saint Germain begonnen door en tegen ons te spreken. Dit gebeurde voor het eerst in Mount Shasta. Daar gaven zij ons informatie voor boeken waarvan er inmiddels drie zijn gepubliceerd. Wij zijn heel vaak in Mount Shasta geweest, zo vaak dat we de tel zijn kwijt geraakt. In 2015 gaven de meesters aan dat we niet meer hoefden terug te keren omdat al deze energieën deel waren geworden van onszelf. Sinds 1997 hebben Phylos en Saint Germain ons een eindeloze hoeveelheid informatie, meditaties en methodes doorgegeven die je deels kunt terugvinden in onze cursussen en workshops.

Na tien jaar Light Body hadden we het gevoel een plafond te hebben bereikt maar daar wilden we ook doorheen. We waren vastbesloten. Er moest nog meer zijn. Zo kwamen we terecht bij leermeester Prema Baba Swamiji/Donald Schnell, die geïnitieerd werd door Maha-avatar  Babaji om zijn lichaam in het Westen te zijn (De Initiatie, Donald Schnell). Niet alleen bereikten we nu in meditatie steeds meer en vaker toestanden van pure gelukzaligheid, maar ook in onze aardse levens en in onszelf, ging alles nog meer bloeien en groeien.  We voelen ons diep verbonden met het pad van Prema (hoogste goddelijke liefde) dat Babaji aangeeft en laten ons leiden door wat hij aangeeft voor ons.

In 2012 ontdekten wij het werk van Qigong meester Chunyi Lin door middel van zijn boek Spring Forest Qigong. Deze meester ontwikkelde een zachte en zeer krachtige methode voor healing voor jezelf en anderen. In 2015 werd Froukje Spring Forest Qigong gecertificeerd healer en instructeur voor levels 1 en 2.

Sinds 2017 voelen wij ons diep verbonden met en thuis in India. De eeuwenoude spirituele traditie is voelbaar zodra je er een voet aan land zet. Het mediteren en het bezoeken van heilige plaatsen en levende heiligen in India brengt ons veel verdere groei.

Sinds 1997 dragen wij ons werk uit onder de naam Israna lichtcentrum. In de naam Israna zitten de namen van onze gidsen Isis (Froukje) en Rana (Jeroen). Samen begonnen we door te geven, dat waar we zelf zoveel aan hadden gehad. In het begin waren dat de Light Body cursussen. Daarna voegden we ons werk met de geascendeerde meesters toe en kwam de energie en het werk van Babaji erbij. Ook Spring Forest Qigong werd onderdeel van ons werk en de laatste jaren de energie van Indiase meesters en heiligen.

Van ons verschenen in 2007 bij Akasha: Saint Germains boodschap van liefde (Froukje Buma) en Geboorte in het goddelijke (Jeroen Kuyper). In 2016 verscheen bij uitgeverij Hajefa: Leven vanuit verbinding, het tweede boek van Jeroen en Phylos.

In al die jaren is veel veranderd. In al ons werk is nu prema yoga verweven. Prema yoga is de vorm van yoga van het goddelijke pad van liefde naar eenheid of zelfrealisatie. In prema yoga gaat het niet om het werken met houdingen, zoals in de hatha yoga, maar om het openen van je hart en het openen voor hogere liefde. In alle vormen van yoga gaat het erom de weg te vinden naar het goddelijke, naar zelfrealisatie. En dat is precies wat we willen bereiken en uitdragen met onze meditaties en methodes.

Bij de meeste cursussen geven wij de energie en woorden door van geascendeerde en Indiase meesters. De energie van Sri Babaji is in ons werk en leven altijd aanwezig. Wij zijn al vele jaren afgestemd op geascendeerde meesters Saint Germain, Phylos en Kuthumi. Saint Germain, die via Froukje spreekt, werkt met liefde en healing en heeft een zachte, heldere en krachtige energie. Phylos, via Jeroen, is een meester van wijsheid. Phylos geeft veel informatie over de huidige tijd en bewustzijnsverruiming. Zijn meditaties zijn zeer krachtig en informatief.

Klik hier om ervaringen van anderen te lezen.