Kundalini awakening

Kundalini awakening is onderdeel van onze Spirituele opleiding - Stappen naar verlichting en is als cursus ook los van de opleiding te volgen. Deze cursus bestaat uit 10 fases. Elke fase wordt gegeven op twee cursusdagen dus in totaal zijn er 20 cursusdagen. In het eerste jaar van de opleiding zijn er drie cursusdagen, dus fase 1 en een deel van fase 2. In de jaren daarop gaan we verder met de vervolgfases.

Op deze pagina vind je een algemene inleiding en een beschrijving van de eerste twee fases van het activeren van kundalini. Op de vervolgpagina vind je een beschrijving van de volgende fases.

Start herfst 2023: nieuwe data volgen

Bij alle spiritueel ontwaken wordt de kundalini energie opgewekt. Omgekeerd kun je door deze energie op te wekken je spirituele pad versnellen en hoge eenheidservaringen bereiken. Door te werken met kundalini krijg je beschikking over meer persoonlijke kracht en komt je dagelijks leven meer in balans. Je kunt zowel met kundalini werken om je aardse leven meer kwaliteit te geven als om hogere bewustzijnstoestanden te bereiken. In feite gaat dat hand en hand.

Kundalini is de mysterieuze energie waar yogi’s over spreken. Het is de slang die opgerold ligt in de stuit. Artsen gebruiken het symbool van de kundalini, het esculaapteken, meestal zonder te weten waar het werkelijk voor staat. Kundalini is het reservoir van pure levensenergie die bij de meeste mensen slapend aanwezig is: de opgerolde slang in de stuit ligt te slapen. Wanneer je deze energie wekt ontstaat er een grote spirituele opening. Een volledig ontwaakte kundalini geeft de ervaring van verlichting, van eenheid met het universum.

Van geascendeerde meesters Phylos, Kuthumi en Saint Germain ontvingen wij een proces om kundalini energie in geleide meditaties (niet met fysieke oefeningen) op veilige, zachte wijze op te wekken.

Naast meditaties waarin je de kundalini energie leert opwekken en ervaren, zullen we werken met datgene dat je belemmert om in je kracht te zijn, bijvoorbeeld overtuigingen over jezelf dat je zwak bent of dat je je klein moet maken en/of gevoelens van angst, boosheid en verdriet. Ook besteden wij aandacht aan het meer openen van je hart want kracht moet in verbinding zijn met liefde.

Fase 1 en 2
In de eerste twee fases van Kundalini awakening met geleide gechannelde meditaties:

- Leer je de eerste stappen in het opwekken van het prachtige spirituele Kundalini licht.
- Kan je deze energie concreet en krachtig ervaren.
- Begint vanzelf een proces van reiniging.
- Wordt je spirituele vibratie verhoogd.
- Kan je glimpen krijgen van de verlichte staat van een ontwaakte Kundalini.

In de eerste fase leer je de basis van dit bijzondere proces. Je opent je voor meer licht en balans in je leven en brengt je bewustzijn naar een hoger plan.

Fase 1 (dagen 1 en 2)
In de eerste fase brengen we je in contact met de kundalini energie en leer je de eerste stappen in het opwekken ervan. De energie van kundalini is zo krachtig dat ook deze eerste stappen al tot krachtige verlichtingservaringen kunnen leiden, zoals we bij onze cursisten hebben mogen meemaken. Wanneer deze energie eenmaal gewekt is, begint er vanzelf een proces van reiniging en het verhogen van je spirituele vibratie, waardoor je op de volgende stappen wordt voorbereid. Een misverstand is dat je door verlichtingservaringen als het ware wegzweeft van je aardse leven. Integendeel, doordat je meer in aanraking komt met wie je werkelijk bent en het enorme potentieel van je bewustzijn zich begint te openen, zal je je in je aardse leven krachtiger, helderder, zekerder en effectiever voelen.

Fase 2 (dagen 3 en 4)
In de tweede fase nemen we de volgende stappen in het doen ontwaken van de kundalini energie. De meesters begeleiden je verder met het openen van de chakra's. We beginnen met het eerste chakra, de muladhara, en met de knoop die zich daar bevindt: de brahma granthi. Vervolgens gaan de verder met het tweede chakra, de svadhistana en het derde chakra, de manipura. In de slotmeditatie van Phylos ga je ervaren hoe het is als de muladhara en het kruinchakra, de sahasrara, samenvallen en zij één licht worden.

Daarnaast doen we meditaties die gericht zijn op de aanpassing en reiniging van het fysieke lichaam. We beginnen met meer bewustzijn te brengen in je fysieke lichaam. Vervolgens passen we het etherische lichaam aan en gebruiken we de kundalini energie voor reiniging en het verhogen van de vibratie van de cellen. Je kijkt welke aanpassingen van het fysieke lichaam nodig zijn voor de stroming van kundalini. In de tempel van licht ontvang je de goddelijke stralen in de chakra's.

Lees hier wat anderen zeggen over Kundalini bij Israna.

 

Lees hier over de volgende stappen van kundalini awakening.