Kundalini awakening

Kundalini awakening is onderdeel van onze Spirituele opleiding - Stappen naar verlichting en is als cursus ook los van de opleiding te volgen. Deze cursus bestaat uit 10 fases. Elke fase wordt gegeven op twee cursusdagen dus in totaal zijn er 20 cursusdagen. In het eerste jaar van de opleiding zijn er drie cursusdagen, dus fase 1 en een deel van fase 2. In de jaren daarop gaan we verder met de vervolgfases.

Op deze pagina vind je een algemene inleiding en een beschrijving van de eerste twee fases van het activeren van kundalini. Op de vervolgpagina vind je een beschrijving van de volgende fases.

Data 2021 - 2022
16 oktober Kundalini dag 1 in Dalfsen
5 december: Kundalini dag 2 in Dalfsen
21 mei: Kundalini dag 3 in Dalfsen

Bij alle spiritueel ontwaken wordt de kundalini energie opgewekt. Omgekeerd kun je door deze energie op te wekken je spirituele pad versnellen en hoge eenheidservaringen bereiken. Door te werken met kundalini krijg je beschikking over meer persoonlijke kracht en komt je dagelijks leven meer in balans. Je kunt zowel met kundalini werken om je aardse leven meer kwaliteit te geven als om hogere bewustzijnstoestanden te bereiken. In feite gaat dat hand en hand.

Kundalini is de mysterieuze energie waar yogi’s over spreken. Het is de slang die opgerold ligt in de stuit. Artsen gebruiken het symbool van de kundalini, het esculaapteken, meestal zonder te weten waar het werkelijk voor staat. Kundalini is het reservoir van pure levensenergie die bij de meeste mensen slapend aanwezig is: de opgerolde slang in de stuit ligt te slapen. Wanneer je deze energie wekt ontstaat er een grote spirituele opening. Een volledig ontwaakte kundalini geeft de ervaring van verlichting, van eenheid met het universum.

Van geascendeerde meesters Phylos, Kuthumi en Saint Germain ontvingen wij een proces om kundalini energie in geleide meditaties (niet met fysieke oefeningen) op veilige, zachte wijze op te wekken.

Naast meditaties waarin je de kundalini energie leert opwekken en ervaren, zullen we werken met datgene dat je belemmert om in je kracht te zijn, bijvoorbeeld overtuigingen over jezelf dat je zwak bent of dat je je klein moet maken en/of gevoelens van angst, boosheid en verdriet. Ook besteden wij aandacht aan het meer openen van je hart want kracht moet in verbinding zijn met liefde.

Fase 1 en 2
In de eerste twee fases van Kundalini awakening met geleide gechannelde meditaties:

- Leer je de eerste stappen in het opwekken van het prachtige spirituele Kundalini licht.
- Kan je deze energie concreet en krachtig ervaren.
- Begint vanzelf een proces van reiniging.
- Wordt je spirituele vibratie verhoogd.
- Kan je glimpen krijgen van de verlichte staat van een ontwaakte Kundalini.

In de eerste fase leer je de basis van dit bijzondere proces. Je opent je voor meer licht en balans in je leven en brengt je bewustzijn naar een hoger plan.

Fase 1 (dagen 1 en 2)
In de eerste fase brengen we je in contact met de kundalini energie en leer je de eerste stappen in het opwekken ervan. De energie van kundalini is zo krachtig dat ook deze eerste stappen al tot krachtige verlichtingservaringen kunnen leiden, zoals we bij onze cursisten hebben mogen meemaken. Wanneer deze energie eenmaal gewekt is, begint er vanzelf een proces van reiniging en het verhogen van je spirituele vibratie, waardoor je op de volgende stappen wordt voorbereid. Een misverstand is dat je door verlichtingservaringen als het ware wegzweeft van je aardse leven. Integendeel, doordat je meer in aanraking komt met wie je werkelijk bent en het enorme potentieel van je bewustzijn zich begint te openen, zal je je in je aardse leven krachtiger, helderder, zekerder en effectiever voelen.

Fase 2 (dagen 3 en 4)
In de tweede fase nemen we de volgende stappen in het doen ontwaken van de kundalini energie. De meesters begeleiden je verder met het openen van de chakra's. We beginnen met het eerste chakra, de muladhara, en met de knoop die zich daar bevindt: de brahma granthi. Vervolgens gaan de verder met het tweede chakra, de svadhistana en het derde chakra, de manipura. In de slotmeditatie van Phylos ga je ervaren hoe het is als de muladhara en het kruinchakra, de sahasrara, samenvallen en zij één licht worden.

Daarnaast doen we meditaties die gericht zijn op de aanpassing en reiniging van het fysieke lichaam. We beginnen met meer bewustzijn te brengen in je fysieke lichaam. Vervolgens passen we het etherische lichaam aan en gebruiken we de kundalini energie voor reiniging en het verhogen van de vibratie van de cellen. Je kijkt welke aanpassingen van het fysieke lichaam nodig zijn voor de stroming van kundalini. In de tempel van licht ontvang je de goddelijke stralen in de chakra's.

Lees hier over de volgende stappen van kundalini awakening.

Anderen over Kundalini Awakening bij Israna:

“Vanaf 2007 volg ik met een bepaalde regelmaat meditaties bij Froukje en Jeroen van Israna lichtcentrum. Nu ben ik met een langer traject bezig: de Kundalini workshops. Wat ik steeds weer opnieuw ervaar wat een diepgaande voeding deze meditaties voor mij zijn. Ik ben al zo’n 36 jaar bezig met meditaties yoga etc. Voor mij zijn deze meditaties die zij channelen van Saint Germain en Phylos de meest diepgaande die ik ervaren heb. Het is zo’n voeding voor mijn ziel via een veilige aangepaste weg. Speciaal in deze stormachtige en transformerende tijd een baken van rust en troost.
Ook het boek van Jeroen , Geboorte in het Goddelijke inspireert mij telkens opnieuw. Van harte wens ik hen toe dat ze nog veel mensen hiermee in hun hart mogen raken en inspireren. Met heel mijn hart geschreven, liefs

— Willeke, Spiritueel Meesterschap

Wat ik steeds weer opnieuw ervaar wat een diepgaande voeding deze (Kundalini) meditaties voor mij zijn. Ik ben al zo’n 36 jaar bezig met meditaties yoga etc. Voor mij zijn deze meditaties die jullie channelen de meest diepgaande die ik ervaren heb. Wat heeft me dat veel inzicht en persoonlijke groei gebracht. Speciaal in deze stormachtige en transformerende tijd een baken van rust en troost. Met heel mijn hart geschreven, liefs,

— Willeke Hendrikx, healingart, over Kundalini

Ik heb zo veel verfijnde ervaringen met Froukje en Jeroen. Ik heb bijna het kundalini traject voltooid. Wat heeft me dat veel inzicht en persoonlijke groei gebracht. Op z’n fijne veilige manier. Al heel lang wilde ik dit traject doen maar durfde er niet aan te beginnen. Ik heb zo vaak gelezen dat dit gevaarlijk kan zijn. Maar zoals Froukje en Jeroen dat doorgeven met hun beide meesters Saint Germain en Phylos, is voor mij een bijzondere weg geweest. Met veel dank aan jullie inzet Froukje en Jeroen.

— Willeke, over Kundalini

Wat was het een super week! En wat een vreugde heeft mij die week in Portugal gegeven, zoooo. Ik voel gewoon dat mijn hart echt groter is geworden. Ook heb ik meer helderheid gekregen in mijn zieledoel, dat ontrolt zich blijkbaar stapsgewijs.

— Andrea, over Kundalini

Mijn kundalini godin trilt in alles door……… wat een geweldige week met jullie als prachtige creaties van Gods plan met een open hart groet

— Angela, over Kundalini

De andere cursussen vond ik super maar deze week superdesuperdesuper!

— Jannie, over Kundalini

Deze week was het mooiste dat jullie ooit hebben gedaan: een parel!

— Anna, over Kundalini

Ik wil jullie bedanken voor de mooie meditatie van afgelopen maandag. Ik wil al een tijdje de kundalini weekenden volgen. Na de meditatie afgelopen woensdag en de mooie, warme gevoelens die ik daarbij heb ervaren, weet ik zeker dát ik de weekenden wil gaan volgen. De sessie van afgelopen woensdag gaf voor mij de doorslag. Aan jullie wil ik nog het compliment geven dat jullie warmte, rust en vertrouwen uitstralen door jullie manier van doen. Super!

— Angelique, over Kundalini

Ik ben nog heerlijk aan het nagenieten van de week in Portugal. Sandra en ik vonden het 1 van de heerlijkste weken uit ons leven! Alles was fantastisch, de groep, de meditaties, de omgeving en het feit dat we samen een hele week de tijd hadden om te kletsen en te lachen. Ik ben echt dankbaar dat ik deze week heb mogen meemaken. Door elke dag zo intensief te mediteren en in die mooie energie te zijn heb ik een enorme verdieping ervaren. Ik heb dingen ervaren die ik nog niet zo duidelijk heb meegemaakt, zoals het contact met John Kalse die mij ‘zijn’ paadje liet zien, het zien van fel licht tijdens de meditaties en het bijna fysieke voelen van de aanwezigheid van verschillende meesters. Dit alles bracht een diep gevoel van vreugde en thuis- komen. Ook de kundalini energie heb ik sterk kunnen voelen en ook dit bracht gevoelens van gelukzaligheid en kracht.

— Mariska, over de cursusweek in Portugal

Inmiddels ben ik alweer een paar dagen in Nederland en begin ik langzaam te landen hier, wat een geweldige ervaring was het in Portugal. Ik kwam terug en was (en ben) één en al liefde! Ik voelde alleen maar een intens gevoel van liefde, sereniteit en wijsheid. Heel bijzonder en eigenlijk ook niet (want dat is de staat van zijn die onder alle lagen van het dagelijks leven verborgen zit, de staat van zijn onder mijn modderlaagje). Ik ben jullie, mijn ziel, jullie zielen en alle lichtwezens ontzettend dankbaar voor deze ervaring! Voor alles wat er is gebeurd en ontstaan de afgelopen week, de geweldige verlichtingservaring, de kundalini-ervaring, al het licht en alle liefde die ik heb mogen ontvangen en mogen geven en alle liefde, wijsheid en sereniteit die door me heen stroom(t)(de).

— MJ, over de cursusweek