Spring Forest Qigong

Aanmelden of vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

- door Froukje -

Spring Forest Qigong bestaat uit simpele oefeningen, healing technieken en meditaties. Deze zijn erop gericht de energiekanalen (meridianen) te bevrijden van blokkades en ze stromend te houden. Als alle kanalen open en stromend zijn ben je gezond, stabiel en in balans.

Het doel van Spring Forest Qigong is zoveel mogelijk mensen te helpen zichzelf te healen en anderen daarbij te helpen. De visie van grondlegger Chunyi Lin is: een healer in elke familie en een wereld zonder pijn en lijden.

Op deze pagina een inleiding over Spring Forest Qigong. Je kunt ook direct doorgaan naar mijn SFQ aanbod:
Spring Forest Qigong module 1 - De oefeningen en krachtige healing techniek
Spring Forest Qigong module 2 - Healing voor jezelf en anderen
Spring Forst Qigong oefengroep

Qi betekent "energie" en gong "werken met". Eenvoudig uitgedrukt betekent qigong werken met de energie van je lichaam. Door het doen van de oefeningen worden de energiekanalen geopend en wordt de qi geactiveerd. Het evenwicht in je lichaam kan zich hierdoor herstellen of handhaven.

In 2003 schreef Chunyi Lin het boek 'Born a healer'. Dit is in Nederland uitgegeven met de titel 'Spring Forest Qigong' (Akasha). In Amerika werd het boek een bestseller. Chunyi Lin beschrijft zijn zeer moeilijke en zware jeugd in China tijdens de culturele revolutie. Hij kwam hieruit als een verbitterde jongeman die er zowel fysiek als emotioneel slecht aan toe was. Later kreeg hij ook nog een ernstige knieblessure door een val waardoor hij nauwelijks meer kon lopen. Hij werd ernstig depressief.

Het bijzondere is dat hij zichzelf in alle opzichten genas door het beoefenen van qigong. Daarna zag hij het als zijn missie om dit over de wereld te verspreiden.

Chunyi Lin studeerde bij vele qigong meesters. Van hen leerde hij dat qigong moeilijk is en dat het jaren oefening vraagt maar hij voelde dat dit niet klopte. Hij ontwierp een serie zeer eenvoudige oefeningen die iedereen kan doen, of je nu gezond bent of zwaar ziek! Daarnaast ontwikkelde hij een krachtige methode om anderen te helpen met healing.

Master Lin reist over de hele wereld om zijn methode te verspreiden. Er zijn inmiddels vele duizenden die de Spring Forest Qigong oefeningen doen en de healing technieken toepassen. Velen hebben zichzelf op deze manier geheald, ook van medisch gezien onbehandelbare klachten en aandoeningen.

In 2015 werd ik door de organisatie erkend als Spring Forest Qigong gecertificeerd healer en instructeur.

Klik hier voor de praktische informatie van Spring Forest Qigong

In onderstaande video demonstreert Chunyi Lin de oefening: ademen van het universum

Anderen over Spring Forest Qigong:

Ik heb ervaren en ontdekt dat het mogelijk is mezelf te healen!

— *, Spring Forest Qigong, level 2

Fijn dat we veel hebben geoefend in kleine groepjes. Mooie afwisseling van uitleg, qigong oefeningen doen en praktisch oefenen met healing geven. Ik heb heel veel kennis opgedaan!

— *, Spring Forest Qigong, level 2

Het oefenen en de sfeer waren heel mooi. Ik ben als mens gegroeid door deze cursus. De uitleg was heel duidelijk en het oefenen fijn.

— A.V., Spring Forest Qigong, level 2

Ik heb genoten en ik ben tot rust gekomen

— A, Spring Forest Qigong, level 2

De meditaties en het oefenen waren fijn.

— I.S., Spring Forest Qigong, level 2

Ik vind het gebruik van kleuren bij healing heel mooi en de vele toepassingsmogelijkheden bij psychische en medische problemen.

— V.E., Spring Forest Qigong, level 2

Ik vond alles waardevol. De achtergrond te kennen voegt weer iets extra’s toe aan de oefeningen die ik al kende. Heel veel geleerd in 1 dag. Dank daarvoor.

— A.M., Spring Forest Qigong, level 1

Fijn dat je de inhoud en theorie zo goed kent en zoveel ervaring hebt. De oefeningen en de meditatie zijn heel waardevol. Ik vond het een mooie, bondige dag waar ik veel profijt van zal hebben!

— D.N., Spring Forest Qigong, level 1

Heel fijn vond ik de liefdevolle en helende energie die tijdens de cursus merkbaar aanwezig was. Ik zie uit naar deel 2!

— L.W., Spring Forest Qigong, level 1

Het is een mooie aanvulling op de opleiding Healing vanuit het universele licht. Zo wordt het een compleet pakket. Het was een fijne, duidelijke dag. De oefeningen en humor tussendoor waren fijn. Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. De uitleg en timing waren heel goed.

— R., Spring Forest Qigong, level 1

Een mooie afwisseling van theorie en oefeningen.

— J.S., Spring Forest Qigong, level 1

Je hebt de cursus heel mooi gegeven. Ik ben dankbaar.

— A., Spring Forest Qigong, level 1

Ik heb je als een prettige, duidelijke en humoristische docent ervaren. Je hebt alles duidelijke en punctueel voorbereid. Proficiat.

— *, Spring Forest Qigong, level 1

Het was een fijne, energievolle dag. Prettige cursusruimte en instructie. Dank daarvoor!

— *, Spring Forest Qigong, level 1

Ik wil je laten weten erg blij te zijn met de beoefening van Spring Forest Qigong. Het lukt me dit dagelijks toe te passen, de ene keer uitgebreider dan de andere. Het doet me goed, de bewegingen, de ademhaling, het bewustzijn en de oefening van de aandacht. Ook als voorbereiding op mijn meditatie helpt het me in mijn aandacht en concentratie. Het maakt me helder en aanwezig en ik heb het gevoel hier de rest van de dag baat bij te hebben.

— Margot, Spring Forest Qigong

Ik vond zowel de afstandshealing, de qigong oefeningen als de online meditaties heel fijn. Ik kon/kan ze allemaal heel goed verbinden met mijn klachten en vragen. Dank je wel 🙏🏻❤️ De afstandshealing gaf me stroming en licht. Dit ervaar ik sinds mijn burn-out weinig. Jouw online meditatie over innerlijke kinderen gaf me meer inzicht en innerlijke rust. De qigong oefeningen geven me vertrouwen na hard werken.

— E.B., over de online meditatieavonden