Kundalini cursus

Kundalini, spelen met vuur?

Jaren geleden kondigde Phylos aan dat hij en St Germain wilden gaan werken met kundalini. Ze wilden meditaties op ons uitproberen om een veilig en krachtig proces te creëren dat velen de mogelijkheid geeft om de kundalini energie te ervaren en op te wekken.

Van kundalini wisten we weinig af. Wat we vooral wisten was dat het een mysterieuze energie is, dat het gevaarlijk zou zijn om er mee te werken en dat het alleen door een verlicht meester opgewekt mag worden. Verder begrepen we dat als de kundalini volledig ontwaakt is, je de staat van verlichting hebt bereikt.

Omdat we veel vertrouwen hebben in “onze” (onstoffelijke) meesters, waren we ondanks deze geruchten meteen enthousiast. Tot voor kort was een volledig ontwaakte kundalini aan weinigen voorbehouden. Wel lazen we verhalen over mensen met een spontane kundalini ervaring die soms zomaar uit het niets leek te komen of soms na een ongeluk, bevalling, moeilijke periode of drugsgebruik. Bij hen ontstond een mengeling van prachtige spirituele ervaringen en nare gevolgen als angsten, depressie, fysieke problemen tot zelfs psychoses.

We vroegen ons af of dit inderdaad ook anders zou kunnen: wel de mooie ervaringen van het hoge spirituele licht zonder al die risico's. Als dat zou kunnen hadden we goud in handen.

Phylos legde uit wat nodig is om dat te bereiken: een geleidelijk en stapsgewijs proces. Om het licht van een ontwaakte kundalini te kunnen dragen moet je vibratie hierop aangepast zijn. Preciezer: het systeem van kanaaltjes in het energieveld in en om het lichaam (nadi's) moet er eerst op worden afgestemd. Problemen bij mensen met spontane kundalini ervaringen ontstaan meestal doordat het systeem niet is afgestemd op de enorm toegenomen energiestroom. Je kunt dat vergelijken met een lamp waar je 1000 watt doorheen laat gaan terwijl deze geschikt is voor hooguit 60 watt.

Het proces dat de meesters voor ogen hadden is een proces van geleide meditaties, zodat verzekerd is dat alle stappen doorlopen worden op de juiste manier. Ze maakten duidelijk dat 'verlichting' een stapsgewijs proces is en niet een toestand die er wel of niet is: je kunt steeds dieper in de hogere staten van de werkelijkheid doordringen. De kundalini laten ontwaken moest ook samen gaan met een goede integratie is het dagelijks leven. Alleen maar opstijgen in het licht kan leiden tot grote onrust en onaangepastheid. Bij een goede integratie neemt je aarding juist toe en gaan het bereiken van de hoge staten van bliss en bewustzijnsverruiming samen met meer zelfvertrouwen en effectiviteit in je dagelijks leven. Je levensdoel wordt helderder en je krijgt een diepe innerlijke rust.

Tijdens een vakantieweek op Schiermonnikoog werden de eerste meditaties op ons uitgeprobeerd. We kregen geweldige ervaringen van gelukzaligheid en licht. Echter, ik sliep die week eindeloos terwijl Froukje de slaap juist moeilijk kon vatten.

De meesters merkten haast droogjes op dat ze het proces kennelijk nog wat te krachtig hadden ingezet en namen gas terug tot ongeveer een kwart van het tempo waarmee ze begonnen. Saint Germain kwam via Froukje met tal van meditaties om de integratie in het aardse leven te bewerkstellingen.

En inderdaad: nu kwamen we in prachtige verruimde staten van bewustzijn, waarbij we de bliss en de grace (genade) van het goddelijke sterk konden ervaren zonder de hinderlijke bijeffecten.
De volgende stap was om de meditaties uit te proberen op een trouwe groep deelnemers aan onze toentertijd wekelijkse meditatieavonden. Ongelukken bleven uit, er waren geen klachten over slaapproblemen of andere onwenselijke bijeffecten. We hoorden vooral over bijzonder mooie ervaringen.

Hierna hebben we de kundalini cursus in ons aanbod opgenomen.We waren inmiddels zelf leerling geworden bij een hoge meester, wat ook sterk hielp om de grace van de meesters die traditioneel voor het opwekken van kundalini vereist is, rechtstreeks aan de cursisten te kunnen overdragen.
Het is inmiddels een uitgebreide cursus geworden met in iedere module een aantal bijzondere meditaties.
Ik ben later meer over kundalini gaan lezen. Wat ik las gaf een prettige bevestiging: veel van de soms heel specifieke processen die we hadden doorgekregen bleken terug te vinden in verschillende traditionele stromingen. Phylos zei hierover dat dit niet hoeft te verbazen: de methode is modern en aangepast aan de Westerse mens, maar de principes stoelen op eeuwenoude traditie. En zelf was ik in Tibet in een vorige incarnatie al leerling geweest van Phylos, toen in aardse gedaante, dus veel van de kennis ligt ook al diep in mij verscholen.

Geïnteresseerd geraakt? Veel cursisten hebben al tijdens de eerste dagen bijzondere spirituele ervaringen. De meditaties zijn opgenomen zodat je thuis verder kunt oefenen, waardoor je ervaring zich steeds kan verdiepen. Deze cursus is vooral geschikt voor mensen die serieus het spirituele pad (willen) volgen. Wanneer je uitreikt naar het hogere reikt het hogere uit naar jou.

Ook wanneer je nog niet zo ervaren bent en toch een duidelijk ja voelt, kan het zijn dat je ziel je roept om langs deze weg een grote opening in je groei te maken.

Lees hier alle informatie over onze cursus Kundalini Awakening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *