Healing opleiding

Channelen, kun je dat leren?

– door Jeroen -

Tijdens de eerste Light Body cursus die ik ooit volgde, zag ik inwendig opeens twee wezens die tegen me begonnen te spreken, wat ik ook nog kon verstaan. Dit bleken mijn geleide gidsen te zijn. Zo helder als die keer heb ik het nooit meer iets ‘gezien’, maar het was wel de opening naar een lange carrière van werken met hogere lichtwezens, gidsen, engelen en meesters.

Aanvankelijk dacht ik dat ik met deze ervaring een mij tot dan toe onbekende gave had ontvangen, maar nadat ik me in deze materie begon te verdiepen begreep ik dat je het gewoon kan leren. En dat bleek ook: kort na mij kreeg Froukje ook contact met haar gidsen, nadat we er samen wat mee geoefend hadden.

Enkele jaren later waren we voor het eerst op Mount Shasta en kregen we inwendig contact met de geascendeerde meesters Phylos en Saint Germain. Zij dicteerden ons een aantal boeken in een dusdanig tempo dat we nog lang niet al het materiaal hebben kunnen uitgeven, maar er zijn inmiddels drie boeken van verschenen.

Wanneer je channelt komt al gauw de vraag op: “Verzin ik dit allemaal niet gewoon zelf?” Ik denk wel eens: was dat maar waar, dan hoefden we geen credits aan deze hogere wezens te geven. Dat zou het makkelijker maken, omdat we nogal eens van mensen horen dat ze ons werk aanlokkelijk vinden, maar dat al die lichtwezens hen een aarzeling geven. En dat horen we dan natuurlijk alleen van diegenen die desondanks naar een cursus gekomen zijn.  En dan heb ik het nog niet eens over vragen op feestjes en dergelijke over wat we doen.

Maar de andere kant is veel belangrijker: we ontvangen niet alleen informatie van deze etherische wezens, maar ze leiden ons ook naar bewustzijnsverruiming en reiken ons allerlei technieken aan om anderen te helpen dat ook te ervaren. En, de hogere werkelijkheid wordt nu eenmaal bevolkt door tal van verschillende non-stoffelijke wezens. Ik begrijp heel goed dat dat voor nogal wat mensen wel een heel uitdagend idee is.

Door onze eigen ervaringen, zoals het in hoog tempo woordelijk gedicteerd krijgen van boeken, zonder vooraf te weten wat er gezegd gaat worden, hebben we geen twijfel over het bestaan van deze wezens en dat het mogelijk is om contact met ze te maken. Dat wil niet zeggen dat alles wat we doorkrijgen of doorgeven ook zuiver is. Want dat is natuurlijk het grote probleem bij channelen: het verloopt via jouw geest, hersenen en stem. Dat geeft risico op vertekeningen en ik durf de stelling aan dat die er ook altijd zijn, ook bij ons.

Ondanks deze en nog een aantal belangrijke valkuilen die je tegenkomt wanneer je gaat channelen, is dit contact zo mooi dat we zo af en toe een cursus hierin aanbieden, zoals ook nu.

Cursus Contact met je gids – voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die een spiritueel doel hebben bij het willen ervaren van contact met hun gids, engel of ander lichtwezen.  We richten ons dan ook allereerst op mensen die al het een en ander gedaan hebben op spiritueel vlak. Van belang is dat je voldoende geaard bent om je eigen beperkingen en valkuilen te zien.  Dan is het openen voor dit contact een hele mooie ervaring.

Krijgt iedereen contact met zijn of haar gids in de cursus?

In onze ervaring krijgt zo’n 80% een bewuste ervaring van dit contact tijdens de cursus. Natuurlijk komen er dan tal van twijfels en onzekerheden op en dat is maar goed ook: twijfel is nodig om kritisch te blijven op wat van jezelf komt en wat uit hogere bron. Over dit onderscheid, de valkuilen van channelen en hoe daarmee om te gaan, leer je uitgebreid in de cursus. Doordat het materiaal is opgenomen kun je thuis verder oefenen om het contact te verdiepen of alsnog helderder te krijgen. Hoewel het geen wet is, lijkt het erop dat diegenen die nogal rationeel zijn aangelegd en/of in geleide meditaties weinig ervaren, meer moeite hebben met channelen. Dat wil niet zeggen dat er geen contact is, maar het is natuurlijk wel zo prettig als je het ook ervaart!

Je kunt je hier opgeven voor de cursus contact met je gids op 21 en 22 januari.

Anderen publicaties over channelen en de workshop bij Israna: