Phylos, gechanneld door Jeroen Kuyper

‘Welkom dit is Phylos,

Enkele weken geleden vond er een onverwachte en bijzondere gebeurtenis plaats: de tweede kamer keerde zich plotsklaps met een grote meerderheid tegen de premier, maar in feite tegen de manier van machtspolitiek. In de week erna zag je dat er weer aan alle kanten werd teruggekrabbeld, al bleef de wens om een nieuwe politiek bestaan. We lichten deze gebeurtenis eruit, al houden we ons niet met politiek bezig, omdat het een mooi voorbeeld is van hoe het tij van het nieuwetijdslicht op komt zetten.

“Tij” is een goede benaming. Als je langs het strand loopt kan je je soms afvragen of het eb of vloed aan het worden is. Eerst zie je het niet goed, maar dan opeens is er een golf die verder spoelt dan de anderen en het droge zand nat maakt. Deze golf trekt zich weer terug, maar je hebt gezien, het is opkomend tij, en het zand blijft nat ook al is de golf weer teruggetrokken. Het kan dan best even duren voor er een volgende golf komt die net zo ver of verder het strand opkomt, maar wat je niet kunt zien is dat 100 meter verderop ook zo’n golf is geweest en nog verder nog veel meer van die golven. Totdat, onontkomelijk het water stijgt en de vloed steeds merkbaarder en zichtbaarder wordt.

Zo is het ook met het nieuwetijdslicht: de oude straal van macht wordt geleidelijk overspoeld door de nieuwe straal van openheid en saamhorigheid. In deze politieke clash ging het letterlijk over macht tegenover openheid. Wat een prachtige uiting van de opkomst van het nieuwetijdslicht!

Ook al lijkt de golf zich weer te hebben teruggetrokken, het zand is nat gebleven en je hebt gezien hoe de vloed in opkomst is. Misschien is het jammer dat het tijdsbestek veel trager is dan het opkomende tij aan het strand, maar net als op het strand is het onontkoombaar.

Je hebt geen invloed op eb en vloed en net zomin op de bewegingen van de energie vanuit het universum, die onder meer het bewustzijnsniveau van de mensheid aansturen. Maar wat je wel kunt doen is meegaan met deze stroom of je er – tevergeefs – tegen proberen te verzetten, bijvoorbeeld uit angst te verliezen wat je hebt. Wanneer je je leert af te stemmen op de subtiele, maar tegelijkertijd uiterst krachtige energiestroom blijf je in contact met de goddelijke wil. Ook al zul je sommige vormen in de nieuwe tijd moeten loslaten, uiteindelijk leidt het alleen maar tot een gelukkiger leven in contact met wie je werkelijk bent.

Ons advies is dan ook zoals altijd: vind tijd om naar binnen te gaan in meditatie en leer je af te stemmen op je ziel en jouw hogere doel en dat van de wereld. Het maakt je leven zo veel gemakkelijker, ook het dagelijkse leven in deze drukke wereld.

Ik groet je in licht en liefde. Dit was Phylos. Namaste.’

Op 4 juli geven we een lichtdag voor diegenen die de cursus Awakening your Light Body hebben afgerond: De Light Body en de nieuwe tijd. Op deze dag stem je onder andere de centra en je Light body meer en beter af op het nieuwetijdslicht.