Wonderhealings? - door Froukje
Basisvoorwaarden voor een effectieve healing

Wat is eigenlijk een wonderhealing? Je hoort het wel eens dat iemand opeens zijn klachten kwijt is. Denk bijvoorbeeld aan de verhalen over de genezingen die Jezus deed. Hoe kan je dat verklaren?

De meest zieke mensen werden naar Jezus gebracht en wat opvalt is dat Hij altijd vroeg: ‘geloof je dat je kunt genezen?’. De mensen zeiden dan steevast ‘ja’ want Jezus was immers een groot meester die alles kon. En dat denk ik ook, dat Hij alles kon, maar ik denk ook dat hij voor die genezingen dat geloof nodig had van de persoon zelf. Als je er namelijk niet in gelooft, blokkeer je de mogelijke healing met je beperkende overtuigingen. Wat Jezus in mijn visie verder deed was naar de hoogste staat van het licht gaan, en wellicht verkeerde Hij wel voortdurend in deze staat. Dan legde Hij zijn handen op iemand en zei bijvoorbeeld: ‘sta op en wandel’ en dat gebeurde dan met iemand die niet meer lopen kon.

Als je afstemt op de hoogste goddelijke frequenties van het licht en iemand gelooft in zijn eigen heling kan je heel wat bereiken.

Ook qigong meester Chunyi Lin vertelt over wonderhealings en zegt dat als de persoon in staat is zich te openen voor het hoogste licht dat hij aanbiedt, er wonderen kunnen gebeuren: “then healing can take place in an instant”.

Even voor de duidelijkheid: ik ben geen Jezus of Boeddha al kunnen we er wel allemaal naar streven het hoogste goddelijke licht te belichamen.  Maar wat ik steeds zie in bijvoorbeeld de afstand healings die ik geef: de een kan zich maximaal openen voor het helende licht en ervaart alles wat ik doe en er gebeuren ‘wonderen’. Een ander ervaart ‘niks’ , ook niet achteraf, terwijl ik hetzelfde doe. Waarschijnlijk speelt hier dan een rol dat iemand zich minder goed kan openen voor het helende licht en voor liefde en/of onvoldoende vertrouwen heeft in mij als healer. Maar andere factoren kunnen ook meespelen zoals dat iemand juist zoveel leert van zijn klachten en dat deze niet weggenomen mogen worden. Of dat het iemands tijd is om te gaan.

Wat ik doe om mijn helende kracht te vergroten is alsmaar doorgaan met mijn eigen spirituele groei zodat de frequenties waar ik op kan afstemmen steeds hoger worden. Als je anderen wilt helpen en healer wilt worden, is dat een van de belangrijkste factoren, samen met het steeds verder openen van je hart. Want ook zonder liefde kan geen healing plaatsvinden.

Bij meesters als Jezus en Boeddha is die liefde natuurlijk enorm groot, naast de perfecte afstemming op het hoogste licht.

Chunyi Lin heeft een prachtige eenvoudige methode ontwikkeld om jezelf te helen en om anderen daarbij te helpen: Spring Forest Qigong. Ook daar gebeuren wonderen en dan doe je het zelf. Chunyi Lin zegt dat hoe meer je je tijdens de qigong kunt openen voor het universum, hoe sneller en completer de heling die kan plaatsvinden. Daarnaast benadrukt hij dat simpele oefeningen kunnen helpen om ernstige klachten te helen. Zo kun je bijvoorbeeld drie keer per dag vijf minuten kloppen op het stuit/heiligbeengebied en daarnaast een gekookte tomaat per dag eten om prostaatklachten te helen. Van zoiets zegt Chunyi Lin dan: “If you believe it, it works like that, if you don’t belief it, it still works like that”. Net als wet van de zwaartekracht die ook voor iedereen werkt.

Nieuwsgierig geworden naar dit alles? Op 9 en 30 mei geef ik een workshop Jezelf helen met licht – gezondheid en heling. Onderwerpen zijn: je openen om te ontvangen, het openen van je hart, contact met je ziel, balans, werken met licht en met lichtwezens, de kracht van visualisatie en het gebruik van je bewustzijn, de rol van emoties en aandacht voor het innerlijke kind, een ander en jezelf in het helende licht houden. Je bent van harte welkom!