Omgaan met ziekte en pijn zoals kanker, een andere benadering (door Froukje)

De diagnose kanker heeft grote gevolgen voor je leven. Soms is direct ingrijpen nodig, soms is er meer tijd om je houding en gedrag ten opzichte van de ziekte te bepalen. Dit kan voor sommigen leiden  tot een grote ommekeer in positieve zin. Zij komen er bijvoorbeeld achter dat ze andere keuzes moeten maken. Anderen leven in voortdurende angst dat de kanker na behandeling terug kan komen.

Uiteraard is het geven van een formule over hoe om te gaan met ziektes als kanker onmogelijk. Ieder mens is anders en maakt zijn eigen keuzes. Toch is er wel het een en ander over te zeggen.

Ik heb zelf een geschiedenis van veel ziekte en pijn. Dat was gelukkig nooit levensbedreigend, dus angst om dood te gaan of liever gezegd over te gaan had ik niet. Ik had het geluk de tijd te hebben en daarnaast ook nog eens een spiritueel pad te bewandelen. Ik heb gekozen voor een alternatieve weg van genezing. Naast alle wanhoop die ik heb doorgemaakt, heb ik ongelofelijk veel geleerd van mijn proces van ziekte en heling. Zowel over mogelijkheden van zelfheling als over de betekenis van ziekte en pijn.

Ik heb mezelf geheeld met hulp van de adviezen van onze gidsen en meesters en de andere methodes die op mijn pad kwamen. De laatste jaren kwamen daar de oefeningen bij van Spring Forest Qigong, die mij verdere heling brachten. Voor ziektes die door de Westerse medische wetenschap beschouwd worden als ongeneselijk zijn zowel volgens onze gidsen als in de Chinese geneeskunde veelal goede helingsperspectieven.

Alles dat ik heb geleerd, is ook toepasbaar bij kanker en andere levensbedreigende ziektes. Ik zie steeds dat het erom gaat of je hier al dan niet voor kiest en of je bereid bent je perspectief te verruimen. Daarbij spelen de volgende vragen een rol: wil ik nog leven of kies ik ervoor om te gaan? Heb ik er vrede mee om te gaan? Ben ik bang over te gaan of zie ik dit als een overstap naar een andere dimensie? Als je dit laatste kunt zien, valt de angst weg. Je kunt dan nog steeds vechten voor het leven, maar de angst als oorzaak van blokkades (en dus vaak nog meer ziekte) valt weg. Ik zie vaak dat de angst om over te gaan leidt tot de keuze voor uitsluitend de reguliere medische aanpak. Die aanpak, hoewel soms effectief, heeft ook nadelen en bijwerkingen die vaak ook weer kankerverwekkend zijn.

En als je kiest voor leven, wat voor behandeling kies je dan? Sommige vormen van kanker gaan erg snel en daarbij kan regulier ingrijpen tijdswinst geven. Tijdswinst die je kunt gebruiken om daarnaast ook andere methodes te proberen. Bij andere vormen van kanker heb je vaak meer tijd om (eerst of naast reguliere) alternatieve keuzes te maken.

Wat zijn dan die andere methodes? Hieronder enkele mogelijkheden:

  • onderzoeken wat de kanker je wil zeggen. Vaak vraagt ziekte of pijn een andere kijk op je leven en andere keuzes. Zit je wel op het juist spoor, het spoor van je ziel?
  • het verhogen van je vibratie door (geleide) meditaties en werken met licht. De hogere trilling vervangt op den duurt de lagere vibraties waardoor blokkades op kunnen lossen
  • visualisatie van een gezond lichaam en gezonde delen van het lichaam
  • vergroten van zelfliefde en oplossen van blokkades in je hart, leren vergeven
  • accepteren en laten zijn van vastzittende emoties en oude pijn
  • (Spring Forest Qigong) oefeningen en helende meditatie

Natuurlijk is over elk van deze methodes veel meer te zeggen. Werkt het? Ja, als je ervoor gaat, de tijd ervoor neemt en de discipline voor hebt om de methodes te blijven toepassen. Werkt het altijd? Nee, maar meestal zijn er dan belemmerende factoren zoals dat de ziekte te snel gaat of dat je te weinig tijd neemt of energie hebt voor je helingsproces. Of misschien is het soms ook wel je tijd om te gaan.

Een valkuil is om het jezelf kwalijk te nemen als niets van wat je probeert effectief genoeg is. Dat heeft geen enkele zin en het zal je welzijn zeker niet bevorderen. Alles wat je kunt doen is je best.  Verder wil ik zeker niet suggereren dat de medische reguliere aanpak niet goed zou zijn. Ik zou er zelf niet gauw voor kiezen maar dat is wat anders. Ieder mens heeft andere lessen en een ander pad te gaan en ik kan dat voor niemand anders beoordelen dan voor mezelf.

Ben je nieuwsgierig geworden naar bovengenoemde alternatieve methodes? Op zondag 1 en 15 september geef ik een gratis introductieworkshop van mijn opleiding Healing vanuit het universele licht. Ik geef uitleg, doe een gechannelde helende meditatie en je leert een krachtige healing techniek die je gelijk kunt toepassen. De opleiding zelf is een (zon)dag per maand. Je kunt de opleiding doen om jezelf diepgaand te helen op alle niveaus maar ook om anderen daarbij te helpen of om de vaardigheden en methodes te gebruiken bij familie of vrienden of in je bestaande praktijk.

Enkele ervaringen van cursisten:
“Je komt in een prachtig groeiproces terecht en krijgt heel veel handvaten om een goede healer te zijn.”
“Mijn astmamedicijnen heb ik langzaam kunnen afbouwen. Deze had ik 18 jaar gebruikt. Nu heb ik ze niet meer nodig!”
“Froukje is een goede en veilige leraar. Haar gevoel voor humor vind ik heel prettig”

De eerste twee dagen van de opleiding geef ik in het weekend van 28 en 29 september en zijn ook los van de opleiding of als kennismaking te volgen. Deze dagen hebben de titel ‘Jezelf helen met licht - Gezondheid en heling. Daarin behandel ik veel van de technieken en processen die onze gidsen aan mij hebben doorgegeven. Van harte welkom daar en/of bij mijn gratis introductieworkshop op 1 of 15 september.