Hooikoorts en andere allergieën – wat doe je eraan?

Een mooie tijd van het jaar met al dat opkomende groen en bloeiende planten. Iemand met hooikoorts zal daar anders over denken. Voor hem is het een tijd van snuffen en snuiten, rode jeukende ogen en binnen blijven als het heftig is.

Ik weet er alles van want ik kreeg het ook toen ik 24 was en ik nam medicatie omdat het anders niet te doen was. Vanaf het moment dat we contact kregen met gidsen en meesters ging ik het anders aanpakken. Ik had helemaal genoeg van alle medicijnen die ik kreeg. Ik leerde van de gidsen een procedure voor hooikoorts, een procedure die in grote lijnen ook toepasbaar is op andere vormen van allergie:

1. Harmoniseer met de stoffen waar je allergisch voor bent. Ik zei elke dag (in de hooikoortsperiode): “ik harmoniseer op alle niveaus met de verstuivingen en zaden van de natuur” Met alle niveaus wordt bedoeld: fysiek, emotioneel en mentaal.
Allergie is een onbewust verzet en dan krijg je een afweerreactie van het lichaam, vandaar deze uitspraak. Ik stelde me erbij voor dat de pollen gewoon op me afkwamen en in en door me heen konden dwarrelen.

2. Visualiseren van het lichtblauwe licht. Dit licht heeft kwaliteiten van verruiming en verkoeling terwijl allergie juist rood en warm is. Ik stelde me een lichtblauwe bol van licht voor in en om me heen en als ik last had van hooikoorts ook in mijn neus, keel en ogen. Ook een voorstelling van stromend koel water door ogen, neus en keel hielp.
Ik merkte dat ik de visualisatie opnieuw moest doen na een douche.

Het vraagt wat doorzettingsvermogen en oefening maar geleidelijk verdween de hooikoorts gelukkig uit mijn leven en ik geniet nu volop van deze tijd van het jaar. Soms, als de hooikoortsperiode begint moet ik nog 1 of 2 keer de procedure doen en dan is het voor de rest van de zomer klaar. Heerlijk toch?

Lees hier meer over mijn workshop Jezelf genezen met licht.

Je kunt dit ook toepassen op andere vormen van allergie. Natuurlijk hoef je het niet te doen als je niet tegen schadelijke stoffen als sigarettenrook kunt. Dan is de afweer een gezond mechanisme om je weg te leiden van iets wat niet goed voor je is. Maar een zonneallergie bijvoorbeeld: harmoniseren met de zon en het lichtblauwe licht. En bij allergie voor gezond voedsel kan je je lichaam instrueren om met dit voedsel te harmoniseren. Leg je lichaam uit dat het gezond is en eet of drink er dan een heel klein beetje van. Kijk hoe het gaat en breid het langzaam uit als je lichaam goed reageert. De aanhouder wint!

Natuurlijk moet je bij ernstige allergieën geen risico’s nemen. Zo ben ik allergisch voor penicilline en zal ik echt niet aan mijn lichaam vragen er mee te harmoniseren en vervolgens penicilline nemen. Dat is te riskant. Dus wees voorzichtig en raadpleeg altijd je dokter bij twijfel.

Voor hooikoorts zijn hier nog enkele technieken uit de Spring Forest Qigong:
* Wrijf met je wijs- en middelvinger stevig vanaf je mondhoeken omhoog naar de bovenkant van je neus en terug. Doe dit 1 minuut of langer en dan herhaalde malen per dag.
* Plaats je duimen op je slapen. Ga dan met de zijkant van de knokkels van je wijsvinger zo stevig als prettig is voor jou, over je wenkbrauwen van binnen naar buiten. Doe dat steeds negen keer en dan vijf minuten of korter. Herhaal zo vaak als nodig gedurende de dag.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *