Een nieuwe wereld, droom of werkelijkheid?

Velen dromen van een nieuwe wereld. Maar hoe kan deze droom werkelijkheid worden? Het begint met een visie dat alle mensen in wezen goed zijn en er voor elkaar willen zijn. Geweld verdwijnt wanneer mensen van jongs af aan gestimuleerd worden om te zien wie ze werkelijk zijn en dit tot expressie te brengen in hun leven. Op die manier ontstaat pas werkelijk geluk...

"Welkom, dit is Phylos"

Velen van jullie zijn geïnteresseerd in de mooie dingen van de aarde en de nieuwe wereld. Tegelijkertijd merk je misschien hoe vluchtig van deze interesse vaak is. Bij de berichten op Facebook komen bijvoorbeeld prachtige dingen voorbij. Je bekijkt ze even, liked of deelt ze en al gauw ben je ze weer vergeten. Je leeft je leven als vanouds waarbij er misschien wat tijd over blijft om te dromen over een nieuwe wereld.

Hoe zou je leven zijn als je vanaf nu je dromen als realiteit gaat leven, als je wakker wordt uit je droom en je je ware aard en wensen echt serieus neemt?

De eerste vraag die opdoemt is of je wel weet wat je ware aard en wensen zijn. Wij denken dat de meesten van jullie tevreden zijn met het leven dat je hebt, maar dat is wat anders dan werkelijk diep gelukkig zijn. Dat is je wat je eigenlijk wilt: echt gelukkig zijn. Dat is niet iets wat je automatisch zult vinden na je pensioen of wanneer je geld genoeg hebt verdiend om een huis te kopen. Het naar voren schuiven van je geluk naar de toekomst houd je af van het vinden ervan op het enige moment waarop je het kunt vinden, namelijk nu.

De tweede belangrijke vraag is dan: hoe dan, hoe vind ik mijn ware aard en wensen?
Dit begint met je visie. Wij hebben een prachtige visie die je hopelijk deelt. Het is de visie dat mensen inherent goed zijn en er voor elkaar willen zijn.
Geweld verdwijnt wanneer mensen van jongs af aan zien wie ze werkelijk zijn en gestimuleerd worden dit tot expressie te brengen in hun leven. Je bent in werkelijkheid een goddelijk wezen, in contact met de hoogste waarden. Helaas wordt dit in het huidige schoolsysteem en in de wijze waarop werk in de maatschappij is vormgegeven veel te weinig gezien of gestimuleerd. Woede en geweld ontstaan wanneer mensen hun werkelijke wensen en kwaliteiten niet tot ontplooiing kunnen brengen. Je leeft dan niet meer vanuit de innerlijke wens tot helpen en delen, maar puur vanuit jezelf, vanuit het streven naar eigen veiligheid en aards genot. Meestal (maar niet altijd) voelen mensen die veel bezittingen vergaren een diep gemis van binnen, zonder te weten wat dit is. Ze zijn niet in contact met hun ware aard, meestal zelfs zonder dit te beseffen en trachten die leegte met materiële dingen op te vullen. Mensen die aanzien of macht nastreven zonder visie over hoe dit in te zetten voor een betere wereld hebben hier vaak nog meer last van.

Nu kan je het hele maatschappelijke systeem niet ineens veranderen, maar je kunt wel de visie hebben dat mensen goed zijn en willen leven vanuit hogere waarden als liefde, respect en saamhorigheid. En je kunt deze visie ook over jezelf hebben. Een werkelijk gelukkig leven begint met deze visie. Hiermee hoef je niet te wachten tot de wereld veranderd is: je kunt besluiten vanaf dit moment volledig vanuit deze visie te leven.

De meeste mensen bewandelen de omgekeerde weg: ze voelen onvrede of somberheid en zoeken van daaruit naar 'iets' wat hen daaruit kan halen. Dit kan leiden tot medicijn- of alcoholgebruik of het volgen van nutteloze adviezen of symptoomgerichte therapieën. Maar wanneer je leeft vanuit onze visie weet je waar je naartoe wilt en kies je bewust de stappen die daar naartoe leiden. Je schuift je wensen niet meer voor je uit maar begint ze nu in je leven vorm te geven. Wanneer je bijvoorbeeld af wilt vallen of een verslaving wilt overwinnen, geeft de visie je de kracht en motivatie om dit te doen, wat de kans op succes aanzienlijk groter maakt. En, je wilt er dan zo snel mogelijk mee beginnen.

Misschien vind je het moeilijk om je werkelijke zelf te hervinden. Mogelijk heb je last van oude normen die je zijn aangepraat zoals "werken doe je voor geld". Of er speelt trauma en teleurstelling of misschien wel onrecht in je leven nu. Of je leeft in omstandigheden die je beklemmen.

Deze moeilijkheden zijn de lessen van je ziel die je verder kunnen helpen om de kwaliteiten van je hogere zelf en je ware mens-zijn verder te ontwikkelen. Maar als je de eerste stap hebt genomen met een heldere visie over wie je werkelijk bent, weet je waar je naartoe gaat. Hierdoor ervaar je al bij elke stap die je neemt om je obstakels te overwinnen een gevoel van tevredenheid, vreugde of geluk. Je wacht niet langer met gelukkig zijn tot je doel bereikt is.

Wanneer de obstakels zo groot zijn dat je er zelf niet uitkomt kun je altijd hulp zoeken. We willen niet suggereren dat je nooit meer verdrietig of boos zal zijn, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Het gaat erom dat er stroming en beweging in je ontstaat, waardoor je ondanks je omstandigheden nieuwe inspiratie vindt, en je weer leeft alsof je jong bent.

Wanneer steeds meer mensen deze visie onderschrijven komt er een enorme gezamenlijke creativiteit en inspiratie vrij, die aanstekelijk en inspirerend werkt voor iedereen. Dan wordt het mogelijk om leefgemeenschappen te stichten die hierop gebaseerd zijn en niet aan conflicten ten onder gaan. Wanneer er meer en meer van deze leefgemeenschappen ontstaan, wordt de droom van de nieuwe wereld werkelijkheid. Hiermee is er een belangrijke weg geopend voor de wereld om uit de warboel van conflicten en destructie te komen.

Ik groet je in licht en liefde. Dit was Phylos."

Voor een praktische uitwerking van Phylos' visie verwijzen we naar het boek Leven vanuit verbinding, spirituele gids voor eenheidsbewustzijn, wat deze maand een jaar geleden is verschenen en waarover wij vele enthousiaste reacties van lezers ontvingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *