Pijnappelklier openen

Waarom de pijnappelklier openen?

- door Jeroen -

De pijnappelklier, of epifyse, is een medisch nog altijd deels onbegrepen kliertje in de hersenen, ongeveer 1 cm groot. Al van oudsher wordt dit kliertje geassocieerd met spirituele ervaringen en gezien als de brug naar hoger bewustzijn. De filosoof en wiskundige Descartes (1596 – 1650), noemde de pijnappelklier de zetel van de ziel.

Bij de meeste volwassenen raakt het kliertje na de pubertijd geleidelijk verkalkt, maar opvallend is dat dit bij mensen die intensief mediteren minder of niet gebeurt of dat de pijnappelklier zelfs groter wordt. Op MRI scans zou ook te zien zijn hoe meditatie de pijnappelklier triggert.

Hira Ratan Manek, een Indiase yogi die bekend is geworden doordat hij grotendeels van het licht leefde, liet zich aan diverse onderzoeken onderwerpen. Zijn pijnappelklier bleek bij MRI-onderzoek groter dan gemiddeld.

Wat doet de pijnappelklier in het lichaam?

pijnappelklier openenDe pijnappelklier scheidt hormonen af, waarvan melatonine en serotonine twee belangrijke zijn. Melatonine heeft veel te maken met het slaap-waak ritme. Mogelijk remt het de ontwikkeling van de geslachtsklieren tot de puberteit begint. Serotonine heeft een overwegend stimulerende werking met onder andere invloed op het geheugen, de stemming en het zelfvertrouwen.

Bijzonder is dat dit kliertje, dat zich midden in de hersenen bevindt, lichtgevoelig is. Ook opmerkelijk is dat er zich in de pijnappelklier een paar minuscule zandkorrelachtige kristallen bevinden, bestaande uit calciet, apetiet en magnetiet. De hoeveelheid en grootte kunnen van persoon tot persoon variëren.

Over de fysieke aspecten van wat de pijnappelklier doet is veel meer te vinden en veel lijkt er nog steeds onontdekt.

Spirituele aspecten van de pijnappelklier

In de pijnappelklier wordt ook DMT gevonden, de hallucinogene stof die ook in ayahuasca zit.  In Mexico werd onderzoek naar de werking van de pijnappelklier gedaan. Mensen die werden ingespoten met de stof die door de pijnappelklier wordt aangemaakt, kregen visioenen van hogere werkelijkheden en rapporteerden na afloop veelvuldig dat ze contact met hogere intelligenties hadden.

Spiritueel gezien regelt de pijnappelklier het contact tussen je aardse en de hogere lagen van de werkelijkheid, waaronder je eigen hogere geest. Bijzonder is dat deze brug naar het hogere dus ook fysiek in ons lichaam te vinden is, zoals uit bovenstaande blijkt.

Pijnappelklier activerenIn de oudheid werd de pijnappelklier al met het derde oog geassocieerd. Zie bijvoorbeeld dit plaatje waarop je de sterke overeenkomst tussen het oog van Horus (van de oude Egyptenaren) en een doorsnede van de pijnappelklier ziet.

Wat valt er te openen aan de pijnappelklier?

Behalve door te mediteren kun je de pijnappelklier als brug naar het hogere openen of verder openen door er op een bewuste manier mee aan de slag te gaan. Van de meesters hebben wij een aantal meditaties en processen doorgekregen om dit te bereiken. Het is te vergelijken met de processen die wij gebruiken om de kundalini te activeren: wanneer je spiritueel ontwaakt, ontwaakt ook de kundalini steeds verder. Omgekeerd kun je op verschillende manieren de kundalini rechtstreeks activeren, waardoor je het proces van het spiritueel ontwaken versnelt. Zo is het ook met de pijnappelklier.

Door onze processen te volgen activeer je hem rechtstreeks, waardoor je brug naar het hogere verder opent.

Op 22 en 23 oktober geven wij de workshop: Openen van de pijnappelklier 1 met gechannelde meditaties.