Tweelingzielen en Soulmates

- door Froukje -

Er blijkt verwarring te zijn over het begrip tweelingzielen. Regelmatig horen we cursisten zeggen: “ik zoek een tweelingziel” of “Ik heb mijn tweelingziel ontmoet. Ik ben zo gelukkig”. Maar twee maanden later is de relatie verbroken en dan kun je je afvragen of hier wel sprake was van een tweelingziel. Meestal bedoelt iemand ermee dat hij tot over zijn oren verliefd is. In spirituele kringen is er dan al gauw de neiging om te denken dat het dan om een tweelingziel zou gaan. Of eventueel een soulmate. Maar wat zijn het nu eigenlijk?

Volgens de geascendeerde meesters met wie wij werken komt het tegenkomen van een tweelingziel maar heel zelden voor. Tweelingzielen zijn volgens hen twee persoonlijkheden die afkomstig zijn uit dezelfde ziel. Als persoonlijkheden lijken zij zowel uiterlijk als innerlijk sprekend op elkaar. Je zou kunnen zeggen, een soort eeneiige tweelingen maar dan niet geboren bij dezelfde aardse maar bij dezelfde hemelse moeder.

Je zou je je ziel kunnen voorstellen als een groots multidimensionaal wezen van licht die jou op aarde heeft gecreëerd met bepaalde doelen. In het boek Oversoul Seven van Jane Roberts wordt dit in romanvorm erg goed en geestig beschreven: Oversoul Seven is een ziel die vier persoonlijkheden onder zijn hoede heeft. Hij heeft er zijn handen vol aan en moet steeds opnieuw manieren vinden om hen op het juiste spoor (terug) te brengen. Die persoonlijkheden zijn eeuwen van elkaar gescheiden maar bestaan toch ook naast elkaar. Geen van die persoonlijkheden komt zo’n andere persoonlijkheid tegen.

Het is niet onmogelijk om een tweelingziel te ontmoeten maar het is als het zoeken naar een speld in een hooiberg en de kans is groot dat die speld zich helemaal niet in deze hooiberg bevindt.

Het is handiger om een soulmate in je leven te brengen. Soulmates zijn diegenen met wie je op zielsniveau diep verbonden bent. De meeste mensen hebben veel soulmates. Ze zijn niet afkomstig uit dezelfde ziel maar uit andere zielen met wie jouw ziel verbonden is.

Jeroen bijvoorbeeld is een soulmate van mij. Wij lijken qua uiterlijk en karakter niet op elkaar maar we zijn wel heel harmonieus samen bijvoorbeeld wat betreft ons werk en spirituele pad.

In de workshop 'Je soulmate vinden' ga je door middel van geleide meditaties contact maken met de zielen van soulmates. In de hogere zielslagen ga je onderzoeken welke zielen het meest bij jou passen. Je kunt beelden en indrukken krijgen van hoe een leven met een bepaalde soulmate eruit zou zien. Net zolang totdat je ‘er een te pakken hebt’ waarover je tevreden bent. Die ga je dan in meditatie naar je toe trekken.

Dit klinkt misschien simpel en zelfs wat ongeloofwaardig maar het werkt wel zo: als het boven klopt, werkt het beneden ook.

Wel is het minstens zo belangrijk om te onderzoeken, en dat doen we ook, wat je belemmeringen zijn op het aantrekken van een soulmate. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je onvoldoende zelfliefde of zelfrespect hebt en dat het belangrijk is om daar eerst aan te werken. Wat je naar je toe trekt is een reflectie van jouw energieveld en als jij jezelf niet respecteert, zal een partner dat ook niet doen. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Soms zit je energetisch en/of praktisch nog teveel vast aan een vorige partner. Dat blokkeert het krijgen van een nieuwe partner in je leven. Je zult dan de oude partner op een dieper niveau moeten loslaten. Sommige mensen hebben helemaal geen ruimte in hun leven voor een soulmate. Als zij er een willen, zullen ze die ruimte moeten creëren.

Een cursist wilde dolgraag een soulmate in zijn leven en dit lukte maar niet. Hij werd steeds verliefd op vrouwen die in hem alleen een goede vriend zagen. En vrouwen die hem leuk vonden, daar viel hij niet op. In een sessie bleek dat hij in een vorig leven met een ongelukkige liefde, het besluit had genomen: “dit nooit meer!”. Je kunt je voorstellen dat, als deze woorden groot in je energieveld staan, het zal werken als een verboden toegangsbord. In de sessie kon hij de ander uit het toenmalige leven vergeven en zijn besluit herroepen en vervangen. Kort daarna is hij zijn soulmate tegengekomen. Ze zijn inmiddels een jaar of vijftien bij elkaar.

Een laatste belangrijk punt is om na te gaan wat voor jou van wezenlijk belang is in je leven. Voor mij is dat mijn spirituele pad. Ik heb een partner die zich op hetzelfde pad bevindt en met wie ik ook nog samenwerk in spirituele cursussen. Een partner die niet op dit pad zit, zou bij mij niet passen. Het heeft te maken met mijn levensdoel. Mijn partner past daarbij. Ik zie om me heen dat sommigen zo graag een partner willen, dat ze water bij de wijn doen en dat hun levensdoel er dan bij inschiet. Dan werkt zo’n relatie niet. Als je er toch aan vasthoudt, kan het zijn dat je ziel je terughaalt uit het aardse. Je volgt dan immers niet meer het pad zoals dat voor jou was bestemd.  Overigens is dit vanuit zielsperspectief beslist geen ramp. Er zijn vele herkansingen.

In de workshop ga je goed na wat voor jou van belang is. Bezint eer gij begint!

Alhoewel de meesten de workshop volgen om een liefdesrelatie in hun leven te brengen, kun je er ook voor kiezen een soulmate vriend, vriendin, collega of zakenpartner naar je toe te trekken.

Wat je zelf los van de workshop kunt doen is in meditatie contact vragen met je ziel. Vraag je ziel wat je eventuele belemmeringen zijn en wat voor stappen je kunt nemen om deze op te lossen. Daarnaast kun je vragen om contact met mogelijke soulmates en voelen welke bij je past.

De workshop Vind je soulmate vindt plaats op 16 april in Dalfsen.