Innerlijke rust en vrede in turbulente tijden

– door Froukje -

Veel mensen lijken gestrest te zijn door het hele gedoe rondom corona en de nieuwe coronamaatregelen. Zo sprak ik afgelopen week iemand die vertelde dat ze bijvoorbeeld op de dag van een pestconferentie (zo noemde ze het) voelt hoe de spanning zich opbouwt en er dan de hele dag mee bezig is. Met dan daarna allerlei gevoelens van boosheid en teleurstelling. Ze vroeg zich af hoe het kon dat ik daar helemaal geen last van heb.

Om te beginnen houd ik me zo min mogelijk bezig met persconferenties en/of coronamaatregelen. Ja, we zijn natuurlijk op de hoogte van de regels maar daar houdt het dan ook op. Zowel voor- als tegenstanders van vaccineren en maatregelen hebben nogal wat negatieve gedachten momenteel. Dit geeft een zware massa-energie. Als je je hier niet op richt, geen TV kijkt of alsmaar het nieuws volgt op je telefoon, blijf je erbuiten. Richt je op wat je wel wilt en kunt, op wat je vreugde geeft en wel goed en mooi is.

Maar los daarvan: wij zijn nu bijna 30 jaar onafgebroken bezig met ons spirituele pad waarbij we de voor ons hoogste en mooiste methodes hebben gevonden van diepgaande transformatie, hoog licht, liefde en vrede. Door deze methodes dagelijks toe te passen, de qigong oefeningen en een of twee meditaties, blijven we in een hoge energie en in een staat van rust en balans. Natuurlijk zijn we geen heiligen en er kan best eens wat gebeuren waardoor ook wij van slag zijn. Maar ook dan stellen de spirituele methodes ons in staat om snel weer in balans te komen. Zoals de grondlegger van de Light Body cursussen Duane Packer placht te zeggen: “het gaat er niet om hoe lang je in hoge staten kunt zijn maar om hoe snel je er weer naar terug kunt keren”.

Na het gesprekje deze week met de gestreste persoon moest ik ook met name denken aan deze allereerste spirituele cursus die wij zelf in 1993 volgden en al vele jaren zelf ook geven, de cursus  Awakening your Light Body. Door het volgen van deze cursus lieten we in snel tempo oude patronen los. Onze hele visie op het leven veranderde en we ontdekten ons levensdoel. Wij spraken daarna vaak over ons vorige leven (voor de cursus) en het huidige leven (daarna). Het was echt alsof we in een ander leven terecht waren gekomen.

Alles wat daarna is gekomen, gaf ons verdere verdieping en meer verschuivingen. Maar deze eerste cursus bracht de verandering van een gewoon leven zoals iedereen dat leidt, met baan, relatie, huis en vrienden, naar een ongewoon leven waarin we wel ons leven op aarde leiden maar ons daarnaast bewust zijn van iets anders, iets mooiers, een licht en liefde die overal doorheen stralen. Het gewoel op aarde kan voor ons natuurlijk ook onaangenaam zijn maar als je je steeds bewust bent van het licht en de hogere zingeving, raakt het je minder of niet. We zijn niet onverschillig of apathisch geworden maar we zijn meer in contact met wat er werkelijk toe doet.

De cursus Awakening your Light Body is de meest simpele methode die we kennen want je hoeft alleen maar te zitten en de energieën en klanken van de geleide meditaties tot je laten komen. Verandering komt dan vanzelf. Werkt het bij iedereen? Nee, af en toe is er iemand die er niet veel van ervaart en ook geen veranderingen merkt. Maar voor de meeste mensen komen gelijksoortige verschuivingen als destijds voor ons. En als je al verder bent op je pad: ieder vertrekt vanuit zijn eigen niveau  en groeit van daaruit.

Ben je benieuwd geworden? Op 4 december geven we een introductieworkshop van 13.30 tot 16.00 uur en op 8 januari beginnen we met de cursus. In Isis Sofia, Keizersteeg 3 in Dalfsen. Kom je ook?