Gezondheid en heling: opsporen van energetische blokkades

- door Froukje-

Heb je lichamelijke of emotionele klachten? En wat doe je daaraan? Zou healing je kunnen helpen? En hoe kun je leren om jezelf te helen?

Belangrijk bij healing is het opsporen van de energetische blokkades die de klachten veroorzaken. Deze blokkades kun je zien als opeenhopingen van energie die zich op bepaalde plaatsen in je lichaam en/of energieveld bevinden en de vrije doorstroming van energie belemmeren. Ze zijn bijvoorbeeld ontstaan door vastzittende emoties, ongelukken of medicatiegebruik. De stagnatie in de stroming leidt tot fysieke, emotionele en/of mentale klachten.

Wanneer je weet waar deze blokkades zich bevinden, kun je gericht oude energie weghalen en licht toevoegen, waardoor de energie weer gaat stromen en healing plaatsvindt. Zowel het opsporen van energetische blokkades, als ze weghalen en het toevoegen van licht kun je leren.

Maar om healing te kunnen laten plaatsvinden zijn er allereerst twee belangrijke voorwaarden:

  1. Je moet in staat zijn je af te stemmen op het helende licht, op de hogere frequenties van het universum. Deze hogere frequenties hebben het vermogen om lagere frequenties van ziekte, pijn en zorgen op te lossen.
  2. Je hart moet open zijn. De liefde moet vanaf je hart kunnen stromen. Liefde is de belangrijkste helende energie in het universum. Als je hart nog onvoldoende geopend is, zal healing niet of maar beperkt plaats kunnen vinden.

Hoe spoor je blokkades op?

Als je een healing geeft, aan jezelf of aan een ander, ga je eerst na waar de blokkades zijn. Je kunt leren voelen (of weten of zien) waar deze zich bevinden. Eerst doe je dit voor het fysieke lichaam, daarna voor het aura: het etherische lichaam, emotionele en mentale lichaam. Daarnaast gebruik je de kennis die je hebt, waarvoor Spring Forest Qigong veel handvaten geeft.

Ik geef wat voorbeelden:

- Als kind had ik (onder andere) last van chronische keelontsteking. In dit geval zou het makkelijk zijn geweest om de belangrijkste blokkade op te sporen: die zat namelijk in de keel. De diepere oorzaak was het niet geuite verdriet om de dood van mijn vader.
Met de kennis die ik nu heb weet ik dat je om de keelblokkade te openen, eerst de longen moet openen en dan de keel.

- Iemand heeft schouderklachten. Zit de belangrijkste blokkade dan ook in de schouder? Vanuit de Spring Forest Qigong weet ik dat in veel gevallen bij schouderklachten de energie in de alvleesklier geblokkeerd is. Deze zul je dus eerst moeten reinigen en dan de schouder.

- Ook bij emotionele problemen zijn er blokkades, bijvoorbeeld bij iemand die angstig is. In het geval van angst zitten er waarschijnlijk blokkades in de nieren en soms in de maag en/of darmen. Je kunt daarnaast natuurlijk werken aan de diepere oorzaken van de angst en dat is heel goed om te doen. Ook dat zal helpen om de blokkades te openen en de angsten te verminderen of doen verdwijnen.

- Je kunt ook gebruik maken van de intuïtie van de client zelf. Jeroen had ooit een cliënt met sterke dwanggedachten. Dit zijn terugkerende gedachten zoals: ‘ik moet mijn handen vijf keer wassen, anders wordt ik ziek’, ‘ik moet elke avond drie keer controleren of het gas nog aan staat, anders krijgen we brand’. De gebruikelijk gedragstherapie had niet geholpen. Jeroen gebruikte nu zijn kennis van het mentale lichaam en vroeg de client: ‘waar denk je dat die gedachten zich bevinden?’. Tot zijn verbazing wist zij precies aan te geven waar in haar aura de gedachten zich bevonden. Vervolgens vroeg Jeroen aan de cliënt zich voor te stellen dat op al deze plekken een heel krachtig licht kwam die de plekken deed oplossen in het licht. Ook dat lukte heel goed. Vanaf dat moment waren de dwanggedachten zeer sterk verminderd.

Nu zul je misschien inmiddels denken: “hoe kan ik ooit leren erachter te komen waar zich blokkades bevinden?” Dat dacht ik ook, 20 jaar geleden. In een van onze channelcursussen oefende ik met een cursiste. Zij had een goede afstemming op haar gids en deze vertelde me dat ik zou gaan werken met heling van het fysieke lichaam. Ik dacht: “dat kan ik nooit, emotionele hulp wel maar fysiek, hoe zou ik dat moeten doen?”.

Inmiddels werk ik al heel lang met detecteren en openen van blokkades en helend licht daarin brengen. Vanuit de healingopleiding weet ik uit ervaring dat iedereen dit kan leren. Ook jij kunt leren blokkades zowel bij jezelf als bij anderen te vinden, te openen en er helend universeel licht in te brengen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Op 25 september en 10 oktober geef ik de workshop Jezelf helen met licht. Deze workshop is een op zichzelf staande cursus, maar tevens de eerste twee dagen van mijn opleiding Healing vanuit het universele licht.  De workshop is dus ook los van de gehele opleiding te volgen. In deze workshop leer je de eerste stappen in het bij jezelf nagaan waar je blokkades zijn en al tijdens deze dagen kan veel heling plaatsvinden. Daarna kan je met de opnames van de procedures uit deze workshop verder gaan met je helingsproces. En natuurlijk kan je ook besluiten om verder te gaan met de opleiding om jezelf verder te helen, healer te worden en/of je bestaande healingpraktijk  te verrijken.