Phylos, gechanneld door Jeroen Kuyper

‘Welkom, dit is Phylos. In een recente channeling hebben we uitgelegd hoe je met het corona virus dat over de wereld gaat kunt omgaan. We willen nu een belangrijk aspect van deze crisis belichten.

Enige maanden geleden begon er door de crisis een bewustzijnsverschuiving zichtbaar te worden. Vanuit het hogere bezien is dit ook het belangrijkste doel van deze crisis: het wakker maken van de mensheid in de ontwikkeling naar een nieuw bewustzijn. Er zijn tal van complottheorieën over al het slechts dat er achter de crisis zit. Wij kijken liever naar het goeds erachter: de natuur, of het hogere, het goddelijke, grijpt in in een systeem dat niet langer zo door kan gaan. Wanneer de mensheid niet spoedig een andere weg inslaat, dreigen er meer rampen en crises. Deze hebben een groot potentieel in zich voor een  grote positieve verandering.

En dat is wat je hebt zien gebeuren. In steden heeft men het contrast ervaren tussen de rust tijdens de crisis en de gebruikelijke belastende hoeveelheid verkeer, toeristen en vervuiling. Hier en daar werden voornemens uitgesproken dat laatste aan te gaan pakken. Amsterdam moet weer van de Amsterdammers worden; Milaan wil vergroenen. Velen willen op een andere manier de relatie tussen mens en dier vormgeven. Het is gebleken dat de corona heftiger toeslaat in gebieden waar dieren respectloos worden behandeld, dus ook dat heeft aandacht gekregen. Het grote geldverdienen met buitensporige bonussen nadert een kantelpunt. Er zijn initiatieven ontstaan voor een duurzame samenleving die pas nu echt serieus genomen werden door de politiek: onder de bevolking en de mensen is meer draagvlak ontstaan om het anders te doen.

Maar wat gaat er gebeuren nu de eerste schrik er af is? Gaat deze belofte waargemaakt worden of zakt het als een kaartenhuis weer in naar het oude? Er zijn grote krachten die dat laatste willen. Een belangrijk voorbeeld is de haast waarmee men 5G wil installeren, zonder dat de gevaren hiervan goed zijn onderzocht, puur vanuit het oude motief van geld. Hier zie je weer het krampachtig vasthouden aan de oude straal van macht. Het is echter slechts een kwestie van tijd voordat de nieuwe straal van saamhorigheid en harmonie het wint van deze oude straal.

De energie van de aarde en de mensheid en het niveau van bewustzijn worden bepaald door een subtiele vibratie vanuit het universum. Deze vibratie is aan het verschuiven, de energiefrequentie wordt steeds hoger. Al vele jaren werken zowel lichtwerkers als lichtwezens samen aan het verankeren van deze energieën op aarde. Rond de aarde heeft zich een rasterwerk van licht gevormd. Door de verhoging van de vibratie stijgt het bewustzijn van de mens. De zucht naar macht en materiële rijkdom wordt geleidelijk vervangen door een wereldwijde zucht naar saamhorigheid, respect, vrede en liefde. Aangezien hogere frequenties altijd sterker zijn dan lagere, wordt het voor op geld en macht beluste structuren op de wereld steeds moeilijker om zich te handhaven.

De positieve ontwikkelingen als gevolg van de coronacrisis geven deze overgang een zet in de goede richting. Maar het is nog een wankele zet. De overgang kan mooi en soepel verlopen of met strijd en pijn. Wanneer de positieve plannen en ideeën niet doorzetten zullen er nog een of meerdere crisissen komen, sommige milder, sommige mogelijk nog krachtige dan de coronacrisis nu.

Wat kun jij doen?

Je hoeft niet machteloos toe te zien welke kant het op zal gaan. Mensen beschikken over een onderschat, maar zeer krachtig wapen: de kracht van gefocuste gedachten. Normaliter zijn gedachten vluchtig en gaan alle kanten op. Wanneer je mediteert bereiken je gedachten een veel sterkere focus. Wanneer je met een groep dezelfde focus houdt, neemt deze kracht nog eens exponentieel toe. Gelukkig geldt dit alleen voor gedachten die de energiestroom van het universum ondersteunen: negatieve gedachten worden vanuit het universum grotendeels geneutraliseerd.

Wat nu dus van belang is, is om positieve gedachten te hebben over de ontwikkelingen op aarde en een ondersteunend licht uit te stralen naar iedere positieve visie op de mooie veranderingen die voor de deur staan. Hoe meer mensen dat doen, hoe groter de kans dat deze versneld gaan plaatsvinden en er niet nog meer crises nodig zullen zijn om de noodzakelijke omslag te bereiken.

Dit was Phylos, namaste.’