Bescherming door het versterken van je aura - door Froukje

Mensen beschermen zichzelf onvoldoende zodat er negatieve energieën, zoals bijvoorbeeld virussen, onopgemerkt binnen kunnen komen. In zijn boek ‘Op weg naar een zonnebeschaving’ zegt meester Omraam Mikhaël Aïvanhov: ‘Kijk eens naar de natuur. Daar is iedereen op zijn hoede: de vogels, de roofdieren en insecten, zij zorgen voor beschutting om zich heen, om te voorkomen dat men ze vindt en te pakken krijgt’. De mens doet dat echter onvoldoende. Nergens staat een bordje voor de deur ‘Verboden voor negatieve energieën’. De beste bescherming voor de mens in de aura: ‘hoe lichter en uitgestrekter de aura, hoe zuiverder haar kleuren, des te veiliger is de leerling, want de aura is als een schild, een harnas dat hem beschermt. ‘

Veel mensen hebben een klein aura met vale kleuren, veelal met gaten en scheuren. Het ontstaat door onze reacties op trauma’s maar ook door negatieve invloeden zoals teveel straling, kijken en luisteren naar negatief nieuws en gewelddadiger films maar ook door slechte gewoontes zoals (meedoen met) kwaad spreken en gebruik van alcohol en drugs. Daarnaast zijn veel mensen hoog sensitief. Deze mensen hebben een transparant aura, zoals ik zelf ook heb. Dit heeft voordelen zoals het aanvoelen waar en bij welke mensen het goed is om te zijn en waar niet. Het nadeel is dat er ook sneller energieën binnenkomen die je liever niet bij je hebt.

Wat kun je doen om zo’n prachtig, stabiel aura te creëren? Natuurlijk zijn daarvoor verschillende methodes en wegen. Een daarvan is de cursus Awakening your Light Body. Dit is voor mij natuurlijk aardig om te noemen omdat we net open lessen gaan geven. Maar het is ook echt waar dat je door middel van de cursus veel oude energieën oplost en een stabiel, ruim en licht aura creëert. Ik ken eigenlijk geen betere methode dan deze.

Een andere manier, genoemd door bovengenoemde meester, is het contact maken met de zon en dan speciaal met de kleuren die de zon, meestal onzichtbaar voor het menselijk oog, uitstraalt. Ga zitten bij zonsopgang en stel je voor dat je achtereenvolgens enkele minuten baadt in de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. Stel je voor dat je aura en je hele wezen gevuld wordt met deze kleuren en dat je aura steeds ruimer wordt. Op het moment dat je het gevoel hebt dat deze kleuren stabiel om je heen zijn, kun je je het licht en de kleuren laten uitgaan naar geliefden en vrienden en naar de hele wereld. Probeer het eens en je zult merken dat je je daarna stukken beter voelt en dat je zelf als een zonnetje je dag tegemoet gaat.

Uiteraard ben je ook van harte welkom bij de open lessen van Awakening your Light Body op 6 september in Boijl en op 12 september in Zwolle.