Gechanneld door Jeroen Kuyper op 15 maart 2020

Welkom, dit is Phylos,

Wereldwijd is er grote angst ontstaan voor het nieuwe virus Corona. De allereerste remedie tegen besmetting is niet mee te gaan in de collectieve angst, die gevoed wordt door de berichten in de media en de immense maatregelen die genomen worden. Deze angst ontneemt je je eigen wil en maakt je vatbaar voor eventuele besmetting, doordat je weerstand vermindert. Besmetting is een beïnvloeding die vat op je krijgt doordat je er op de een of andere manier voor open staat.

Hoe kan je uit de angst blijven?
In de eerste plaats door vanaf een hoger niveau te realiseren wat een virus is, namelijk een levensvorm, zoals er ontelbare andere levensvormen op aarde zijn. Soms neemt een levensvorm de overhand, soms verdwijnen er levensvormen die te veel verdrukt zijn. Uiteindelijk balanceert het zich weer in een nieuwe orde. Wat een vorm levend maakt is de begiftiging met goddelijk intelligent bewustzijn. Een virus is een bijzondere vorm van leven, omdat het bewustzijn zich in een soort wolk van afzonderlijke virusdeeltjes bevindt. Je kunt je dit voorstellen alsof jouw lichaam uiteen zou vallen in een wolk van alle afzonderlijke cellen.

Grote meesters kunnen wilde dieren en alle levensvormen tegemoet treden zonder aangevallen te worden. Ze kennen de wetten van het bewustzijn en zijn vrij van iedere angst, waardoor ze volledig in hun liefde blijven. Ook een wild dier zal je dan niets doen. Misschien is het veel gevraagd om liefde te voelen voor een virus, alhoewel dat wel mogelijk is. Omdat een virus een bewust wezen is, kan je er ook innerlijk contact mee maken. Je kunt de afspraak met het virus maken dat het eventueel een beetje mag binnenkomen, wat als voordeel heeft dat je resistent kunt worden, maar het verbieden je veel last te geven. De mate waarin dit effectief is hangt af van de mate waarin je gelooft dat dit mogelijk is en de mate waarin je dit vanuit rust en zonder angst doet.

Wat kan je verder doen?
Realiseer je dat niets voor niets gebeurt en dat je niet zal overgaan als dat niet het goddelijke plan is. Overgaan betekent niet dat jij ophoudt te bestaan, je verlaat alleen dit fysieke lichaam. Een grote meester vertelde Froukje en Jeroen dat mensen vreemde wezens zijn: eerst willen ze niet opnieuw geboren worden en als ze eraan toe zijn te gaan, willen ze de aarde niet verlaten. Tenslotte is het juist in deze tijd zo belangrijk om aan je eigen balans te werken, bijvoorbeeld door het doen van qigong oefeningen of andere balancerende oefeningen en/of meditaties. Hierdoor ben je minder vatbaar.

Vragen:
Is de virusuitbraak een straf van God over hoe wij mensen met de aarde omgaan?
Nee, zo werkt het goddelijke niet. Er is niet een soort oordeel over wat mensen doen vanuit het goddelijke. De gedachte van straf komt voort uit het beperkte menselijke bewustzijn op aarde, wat dichotome indelingen maakt in bijvoorbeeld goed en slecht. Wel kan een ziekte, of plaag, of uitsterven van soorten voortkomen uit menselijk handelen, simpelweg omdat de omstandigheden  dusdanig zijn geworden dat dit gebeurt. De mensheid straft zichzelf als het ware. Het is een spiegeling van de perfectie van de goddelijke werkelijkheid dat dit zo werkt.

Maar heeft de virusuitbraak dan geen spirituele betekenis?
Jawel, net als alle gebeurtenissen op aarde is er sprake van oorzaak en gevolg, de wet van karma: ‘wat je zaait zul je oogsten’. De werkzaamheid van deze wet geeft tal van mogelijkheden tot leren.  Op het spirituele niveau leert deze uitbraak erg veel aan jou als individu en aan de mensheid als geheel. Het leert jou lessen over omgaan met angst voor lijden en de dood, over in je kracht staan, in balans blijven en over goed voor jezelf te zorgen. Maar ook over saamhorigheid en goed voor anderen zorgen.

Volg je je eigen belang (hamsteren), of het collectieve belang (handen wassen, minder sociale activiteiten, helpen waar mogelijk)? En er zijn lessen over omgaan met beperkingen die opgelegd worden door het systeem – in Nederland is dit relatief mild, maar in andere landen treedt de overheid al veel strenger op. Voor de mensheid geeft het lessen over hoe om te gaan met de aarde en de natuur. Het geeft ook gelegenheid tot meer saamhorigheid en het bij elkaar brengen van mensen. Het helpt om meer gezamenlijk inzicht te krijgen in dat veel niet meer door kan gaan zoals het gaat. Dit laatste punt maakt de natuur op steeds meer manieren duidelijk.

Dit was Phylos. Namaste.

Meditatie
Ga ontspannen zitten met gesloten ogen en breng je aandacht naar binnen. Maak dan innerlijk contact met het bewustzijn van het virus en maak het duidelijk dat het in een milde vorm geaccepteerd kan worden, maar dat het in de agressieve vorm die het nu heeft door de mensheid uit alle macht bestreden zal worden. Vraag het meer mildheid aan te nemen. Vertel het in gedachten dat je niet accepteert dat het in deze vorm bij jou binnenkomt. Zie in gedachten het virus de vorm aannemen van een milde griep.Stel je vervolgens voor dat je je omhult met een bol van krachtig, stralend licht waar alleen goede energie door naar binnen kan stromen en waardoor het virus in de huidige vorm jou niet kan bereiken. Verbind je dan met de alom aanwezige liefde en het helende licht vanuit het universum. Stel je voor dat je dit licht opneemt en helemaal door je heen laat spoelen. Laat vervolgens dit licht uitstromen over de mensheid, met de wens dat het allen die lijden aan het virus mag bereiken en hun lijden mag verzachten.