De zin van meditatie

Iedereen weet zo langzamerhand wel dat meditatie leidt tot diepe ontspanning en dat dat goed is voor je fysieke en geestelijke welzijn. En dat is heel belangrijk en waardevol.  Maar waar gaat meditatie nu in essentie om? Wij denken dat  ieder mens in wezen probeert steeds dichter bij zijn goddelijke oorsprong te komen en dat meditatie noodzakelijk is om het licht van binnen te vinden. Dit is ook het doel van het spirituele pad. Je hoeft daarvoor niet naar India of waar dan ook heen te reizen: je goddelijke kern ligt in jezelf besloten. Wel kan het je helpen bij meesters of leraren te zijn die verder zijn op het pad of het pad al bewandeld hebben. Zij kunnen je helpen de weg te vinden. Maar uiteindelijk gaat bij het vinden van je innerlijke kern om je eigen inzet en inspanning. De gelukkigen die na een klap op hun rug van een verlicht meester de verlichting bereiken zijn diegenen die in vorige levens al vergevorderd waren op het pad.

Wanneer je in contact bent met deze kern, noem het je ziel, je hogere zelf of je werkelijke zelf, leef je steeds meer in een toestand van geluk en weet je wat je doel is en waar je heen wilt. Dit is niet een constante staat van gelukzaligheid. Het is eerder een geleidelijk proces van steeds verder openen.

De meest effectieve en krachtige manier om het licht van binnen te vinden is meditatie. Een kernpunt voor iedere meditatiemethode is om los te komen van de constante stroom van indrukken en gedachtes en gevoelens van alledag en de stilte van je innerlijke zelf daarachter te vinden.

Er bestaan veel verschillende meditatiemethodes en niet elke methode is voor iedereen even geschikt: het gaat om het vinden van een vorm die je aanspreekt. Wij werken graag met geleide meditaties, waarbij we ons afstemmen of de meesters van het licht waarmee we werken. Op die manier wordt je stap voor stap naar de stilte geleid, terwijl de meesters via ons ook transmissies van energie en licht naar je doen uitgaan. Het vraagt jouw inzet om uit te reiken naar het hogere. Het hogere reikt vervolgens naar jou uit om je te helpen verder te komen. Dit heet “grace”, of in het Nederlands “genade”.

Mocht het bovenstaande je aanspreken of misschien wel buiten je comfort zone liggen maar je toch ergens prikkelen, dan willen we je van harte uitnodigen eens een lichtdag bij te wonen. Wanneer het je serieus is met ons de diep in jezelf te gaan kan je er ook voor kiezen mee te doen met onze opleiding Spiritueel Wakker! of met onze zomervijfdaagse in Drenthe.