Saint Germain over wonderen

Wonderen

Bestaan ze nog? Geloof je erin? Heb je een open hart? Wat zijn de voorwaarden voor een wonder in je leven?

Welkom lieve vrienden. Ik ben Saint Germain en ik groet je vanuit het licht met al mijn liefde vanuit mijn stralende open hart. Dit keer wil ik het met je hebben over wonderen. Wat bedoelen we ermee? Waarom gebeuren ze soms wel en soms niet?

Een wonder. Wat verstaan we eronder?
In wezen is het hele aardse leven een wonder. Het menselijk lichaam is een wonder, een kind is een wonder, een bloem is een wonder. Maar laten we ons in dit verhaaltje beperken tot deze definitie die aardbewoners meestal hanteren:

Wonderen zijn gebeurtenissen die vanuit het aardse perspectief, de aardse en wetenschappelijke wetten onmogelijk zijn.

Laten we wat voorbeelden noemen.
Froukje en Jeroen liepen te wandelen op Mount Shasta in Californië. We waren bezig hen informatie door te geven over het onderwerp “mystieke ervaringen”.
Tijdens de wandeling werden ze gepasseerd door een man in een felgele trui. De man groette niet wat op zich al merkwaardig was. Je komt daar niet bepaald veel anderen tegen en als je ze tegen komt zijn de mensen vriendelijk en zullen zij je zeker groeten. Het landschap waar Froukje en Jeroen liepen was glooiend waardoor de man niet steeds in het zicht was. Na enkele minuten zagen ze dezelfde man, zeer herkenbaar aan de felgele trui, op ongeveer een half uur loopafstand wandelen! Dat was onmogelijk! Niemand kon in zo’n korte tijd zo’n grote afstand afleggen! Ditzelfde gebeurde nogmaals: de man moest in ongeveer 10 minuten een afstand hebben afgelegd waar normaliter zo’n uur lopen voor stond!

Een wonder vanuit aards perspectief mogelijk geworden door het door ons verschuiven van de tijd/ruimte dimensie. Wij lieten hen dit ervaren als illustratie voor in het boek.

Een ander wonder
Een vriendin van Froukje en Jeroen wilde dolgraag mee met een reis naar India naar haar meester maar ze had er geen geld voor. Tot 1 juli kon zij zich inschrijven voor de reis. Zij bad tot de meester en vroeg om het geld voor de reis als het de bedoeling was dat zij zou gaan.
In de laatste week van juni reed iemand een deuk in haar auto. Zij kreeg daarvoor precies het bedrag dat zij nodig had voor de reis. Zij had daar de tijd van haar leven. Teruggekomen van de reis liep zij naar haar auto: de deuk was weg!

Een recent voorbeeld
We hadden een prachtige cursiste in onze week op Schiermonnikoog. Zij zat in een heel moeilijke situatie: zij wil verhuizen vanwege ernstige geluidsoverlast maar kon haar huis niet te koop zetten omdat zij dan met een flinke restschuld zou komen te zitten, een bedrag dat zij “onmogelijk” zou kunnen afbetalen.
Deze cursiste had er volkomen vertrouwen in dat het goed zou komen. Zij had/heeft een stralend open hart van goud. In de healing ronde vroeg zij innerlijk om een weg uit deze situatie. Nog voordat de week om was kreeg zij het aanbod van een lening voor het totale bedrag tegen een zeer geringe rente. Zij is dolgelukkig.

Dit is een goed voorbeeld waarin alle voorwaarden voor het in vervulling gaan van het wonder aanwezig waren:
1. Zij had een open hart waardoor het universum/het goddelijke het gevraagde naar haar toe kon laten komen.
2. Zij geloofde dat het zou gebeuren. Jezus vroeg iedere keer voordat hij een wonder verrichtte of de persoon geloofde dat het wonder kon gebeuren. Als de persoon “ja” zei gebeurde het.
3. Zij had voorafgaande aan de week onderzocht wat deze situatie met haarzelf te maken had. Ze had zichzelf onder de loep genomen en had gewerkt aan verandering in zichzelf. Kortom: zij was klaar voor verandering. Ze had de lessen van de situatie geleerd.
4.Ze had de innerlijke roep van haar ziel gehoord, in dit geval om naar deze cursus te komen ondanks het feit dat ze weinig geld had. Ze had besloten haar vakantiegeld eraan te besteden. Voor de rest van haar vakantiegeld had ze een niet goedkope amethist gekocht ook al omdat ze voelde dat dit nodig was. Ze was volkomen afgestemd op haar ziel en deed wat nodig was. Zo had ze alle voorwaarden geschapen om het wonder te laten gebeuren.
5. Het is in lijn met het pad van haar ziel om weg te gaan uit de situatie en meer haar levensdoel te gaan vervullen. M.a.w. het gevraagde wonder is in lijn met haar zielspad.
6. Haar vraag aan het goddelijk was vol gevoel en verlangen waardoor het goddelijke reageerde.
7. Tenslotte erkent zij de gebeurtenis als een wonder en is zij er dankbaar voor. Daarmee opent zij zich voor meer wonderen.

Ik heb je hiermee wat suggesties gegeven voor het laten gebeuren van een wonder in jouw leven.

Wil jij een wonder met ons delen? Je wordt van harte hiertoe uitgenodigd!

Ik groet je voor nu met al mijn liefde vanuit mijn stralende open hart.

Saint Germain via Froukje.