Meer informatie over de spirituele vakantie

Wat anderen zeggen over de spirituele vakantie:

Spirituele week Portugal

Nieuwe data worden gepland.
 

Hieronder vind je de informatie van de afgelopen spirituele vakantie in Portugal 31 maart - 7 april 2018

De kracht van liefde en devotie

- vind en vergroot het licht in jezelf door verbinding met meesters en krachtplaatsen -

Waar sta ik in mijn leven? Waar doe ik het voor? Waar wil ik naartoe? Hoe kan ik me openen voor het hoogste geluk? Zijn goddelijk ervaringen voor mij weggelegd en hoe kan ik ze bereiken?

In deze week krijg je de antwoorden van binnenuit, vanuit de stilte en vreugde van je ziel en van de eenheid, die zich voor je openen in de diepe meditaties.

Tijdens de week geven we de energieën door die we in het najaar van 2017 in India tijdens een pelgrimsreis hebben mogen ontvangen op de heilige plaatsen die we hebben bezocht. De meest bijzondere ervaringen hadden wij in:
* de ashram van Swami Sri Yukteswar in Puri
* het huis waar Paramhansa Yogananda heeft gewoond in Calcutta
* de ashram van Neem Karoli Baba
* de grotten bij Rishikesh (waar Jezus gemediteerd heeft)
* Babaji’s cave en
* de ashram van Anandamayi Ma

We stemmen ons in meditaties af op bovenstaande plaatsen waar de energie van deze meesters haast tastbaar aanwezig is. Door resonantie kan jij deze energieën, meesters en zegeningen ook ervaren. Door je te richten tot hoge meesters als Mahavatar Babaji en Anadamayi Ma met het oprechte verlangen zuiver en liefdevol te zijn en je ware zelf te ervaren, open je je voor hun grace. Grace is de kracht, energie en shakti die uitgaat van de meesters om karma op te lossen en diepgaand te helen.

We zullen ons ook richten tot aspecten van het goddelijke zoals Shiva die je helpt het oude los te laten, Vishnu die je helpt vast te houden en Brahman die je helpt met creëren.

Misschien dat voor jou een andere meester of engel of wellicht meer algemeen het goddelijke licht of het universum het hoogste vertegenwoordigt. Tot wie of wat je je precies richt maakt niet uit, het gaat er om dat het voor jou goed voelt en dat het voor jou de hoogste liefde, energie en kracht vertegenwoordigt.

Meditaties leiden je naar hoge staten van ‘zijn‘, deze brengen je bij de vervulling waar iedereen ten diepste naar verlangt. Je begint de essentie van je wezen te kennen. Dan worden vrede, liefde, compassie, vreugde, devotie en uiteindelijk goddelijke bliss voelbaar.

De mate waarin je deze staten kunt bereiken, hangt af van je fysieke, emotionele en mentale zuiverheid. We onderzoeken dit aan de hand van een aantal thema’s die belangrijk zijn voor zuiverheid en verlichting. Voorbeelden hiervan zijn onthechting, tevredenheid, liefde en devotie. Daarbij zijn de thema’s uit je eigen leven en jouw doelen belangrijk: hoe is je leven nu en wat zou je met deze week willen bereiken? In wat voor opzicht wil jij je zuiveren en openen?

Dit is een verdiepende week waar we naar uitkijken met veel grace van de meesters waardoor je je hart nog meer kunt openen. De meditaties zijn gechanneld: Froukje channelt geascendeerde meester Saint Germain, Jeroen channelt meester Phylos.

We creëren een sfeer van veiligheid en zachtheid zodat je open aanwezig kunt zijn en zoveel mogelijk profijt hebt van de cursus. Ook humor en relativering zijn belangrijk.

We wisselen de intensieve meditaties af met oefeningen, swingen en het zingen van mantra's. ’s Morgens doen we Spring Forest Qigong oefeningen. Dit zijn eenvoudige meditatieve oefeningen. Ze zijn zacht maar ook zeer krachtig en helpen je bij healing, balans en zuivering. Om diep in meditatie te komen doen we met name ’s avonds langere meditaties en gebruiken we onder andere ademhalingstechnieken en concentratie. Ook zullen we dan langer mantra zingen. Dit alles om je op een dieper niveau te openen en zuiveren.

Een heerlijke vakantie
In deze week combineer je een heerlijke vakantie aan de zonnige zuidkust van Portugal met een krachtige transformerende spirituele cursus. Het spirituele centrum Monte na Luz in de Algarve is een prachtige plek voor een retraite om diep in jezelf te gaan. Het ligt in de heuvels vlakbij Loulé en heeft een prachtige meditatiezaal, restaurant, zwembad en kleine huisjes verspreid over het terrein. Het is mogelijk om met een taxibusje (ongeveer 20 minuten rijden) naar het prachtige strand te gaan. De mooie natuur, het heerlijke vegetarische eten en de zuivere energie van de Algarve dragen eraan bij om niet alleen een mooie cursusweek te hebben, maar ook een heerlijke ontspannen vakantie. Er is voldoende ruimte in het programma om van dit alles te genieten.