Gechanneld door Jeroen Kuyper

“Welkom, dit is Phylos,

We merken dat het voor veel spirituele (en andere) mensen steeds moeilijker wordt om het nieuws over alle negatieve gebeurtenissen op aarde nog te kunnen verwerken. Sommigen worden er zelfs depressief van en krijgen een hopeloos gevoel. Dat is ook heel begrijpelijk, want wanneer je de kranten en vele andere nieuwsberichten volgt, lijken we met zijn allen op een wereldwijde ondergang af te stevenen.

We kunnen helaas niet zeggen dat het geen moeilijke en dramatische tijd is en dat er niet veel ten onder dreigt te gaan. We hopen je echter wel met een aantal inzichten en technieken te helpen beter bestand te zijn tegen al het nieuws.

Om te beginnen kan je beseffen dat je niet voor niets in deze tijd op aarde bent gekomen. Toen je voor je geboorte nog in de andere wereld was, wist je waarin je terecht zou komen en je hebt er bewust voor gekozen. Een deel van je levensdoel op aarde bestaat uit het helpen van de mensheid om deze moeilijke overgangsperiode zo goed mogelijk door te komen. Dat wil zeggen eraan mee te werken dat er zo veel mogelijk van het moois op aarde blijft bestaan en het negatieve verdwijnt. Ook zonder mensen die helpen vindt de overgang naar de nieuwe tijd plaats, maar dan wel met veel meer lijden en vernietiging van prachtige natuur. Ook zal het dan veel langer duren om in de nieuwe tijd weer een mooie aarde te krijgen.

Een tweede punt om te beseffen is dat juist spirituele mensen meestal ook erg gevoelig tot hooggevoelig zijn. Bij hen kan het nieuws dan ook extra hard binnen komen. Het zal je niet ontgaan zijn dat de negatieve krachten op aarde, die vooral opkomen voor hun eigenbelang, zacht uitgedrukt niet zo aan deze hoog gevoeligheid leiden. Het is dan ook van groot belang om je te wapenen tegen dit gevoel van overweldigd raken.

We hebben een aantal aandachtspunten om jezelf te beschermen voor al het negatieve nieuws dat er op je afkomt:

  • Zoals genoemd: bedenk allereerst dat je ziel ervoor gekozen heeft om in deze periode, waarin de overgang naar een nieuwe tijd in volle gang is, op aarde te komen. Wanneer je dat niet aan zou kunnen was je hier niet.
  • Beperk de hoeveelheid nieuws die je tot je neemt. In het algemeen kunnen we zeggen dat het goed is om in grote lijn op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op aarde, maar om je er verder in te beperken. Wat is de zin van het tot je nemen van alle gruwelijke details van een oorlog waar jij toch niets aan kunt veranderen? Het tot je nemen van zulk nieuws is een letterlijk slopende bezigheid die je kracht geleidelijk uitput. Dit geldt zowel voor het nieuws van de reguliere als van de sociale media. De vele negatieve en kwaadaardige berichten op de sociale media brengen je hoge trilling grote schade toe, ook als ze niet tegen jou gericht zijn.
  • Bedenk dat de negatieve krachten op aarde er baat bij hebben om angst te zaaien. Richt je op het positieve nieuws. Angst-energie werkt als voeding voor negativiteit en eigenbelang. Er zijn ook veel positieve ontwikkelingen op aarde, die alleen nauwelijks in het nieuws zijn. Van onderaf groeit de energie van de nieuwe tijd en ontstaat een steeds sterker wordende kracht om het oude niet langer te accepteren. Dit komt onder andere tot uiting in de zogenaamd kleine positieve berichtjes die het nieuws ook wel eens halen. De onderliggende bewustzijnsontwikkeling verloopt bijna ongemerkt, maar is zeer krachtig en dringt uiteindelijk overal in door. Kort gezegd: het komt dus goed.
  • Besteed er veel aandacht aan om bij jezelf en in je eigen energie te blijven en afstand te houden. De vaardigheid om wel in de wereld te zijn, maar tegelijkertijd op afstand in je eigen energie te blijven is misschien lastig, maar essentieel. Het zal je trouwens op alle vlakken in je leven helpen, ook als je met mensen werkt. Denk bijvoorbeeld aan een ambulanceverpleegkundige. Hoe zou deze ooit zijn werk kunnen doen wanneer hij het lijden van de slachtoffers persoonlijk zou laten binnenkomen? Deze mensen zijn hier beroepsmatig in getraind. Zijn ze daardoor onverschillig geworden? Nee, juist door deze afstand kunnen ze effectief helpen.
    Jij kunt deze noodzakelijke afstand leren of versterken door te mediteren. Door meditatie leer je te zien wie je werkelijk bent en zal je minder makkelijk meegesleept worden door wie of wat dan ook, terwijl je liefde en compassie juist sterker worden. Een heel praktische oefening is verder om een bol van licht om je heen te visualiseren, of een bos bloemen tussen jou en het nieuws, of tussen jou en een ander.
  • Durf jezelf onder de loep te nemen en te onderzoeken hoe jij jezelf slapend houdt en vlucht niet in verslavingen. Helaas zien we dat veel nieuwetijdskinderen en de volwassen voorlopers hiervan, grote moeite hebben hun levensdoel te vervullen. Ze zijn hooggevoelig, hoog-intelligent en vaak met spirituele gaven op aarde geïncarneerd. Heel vaak ervaren ze tegenwerking en onbegrip en voelen ze zich niet opgewassen tegen de wereld waarin ze terecht zijn gekomen. Het gevolg is vaak een vlucht in verslaving aan bijvoorbeeld sociale media, gamen, of het gebruik van middelen. Besef dat deze soms onschuldig lijkende zaken door de negatieve krachten zijn voortgebracht om de mensen onbewust en slapend te houden. Misschien herken jij je hier (deels) in. Het vraagt veel kracht je hiervan te bevrijden, maar je zult merken dat je leven dan veel meer inhoud krijgt en je veel krachtiger, gezonder en gelukkiger wordt.
  • Maak verbinding met gelijkgestemden. Wanneer je tegenwerking en onbegrip ervaart, bedenk dan dat velen om je heen nog niet het bewustzijn hebben om echt te voelen wat er aan de hand is en de dingen bij het zogenaamd veilige oude willen houden. De oude structuren werken echter steeds minder en gaan omvallen. Er zijn anderen die dit net als jij  voelen en weten. Het is dan ook belangrijk dat je op zoek gaat naar deze gelijkgestemden. Bovendien wordt het positieve energieveld enorm versterkt wanneer jullie je met elkaar en met ons verbinden.

Het is trouwens niet nodig om grootse dingen in je leven te doen om een bijdrage te leveren aan een soepele overgang naar de nieuwe tijd. Het belangrijkste is hoe je je verhoudt tot je kinderen, naasten, anderen en de wereld. Je hoeft niet de barricades op, tenzij je je daar van binnenuit toe geroepen voelt. Sommigen hebben in hun levensscript een actieve rol staan in de politiek, als actievoerder of anderszins, maar voor de overgrote meerderheid van de mensen is het leven op een positieve manier voldoende.

Ik groet je in licht en liefde, dit was Phylos. Namaste.”