Wanneer gaan mensen van elkaar houden?

een hogere visie op oorlogen en rampen, door Froukje (met Saint Germain)

We ontvangen vragen over de toestand in de Oekraïne: “Hoe moet je hierover denken?”, “Wat zeggen de meesters erover?”

We zijn net terug van een retraite in India. Het heeft ons verbaasd dat men in India volkomen anders over deze oorlog lijkt te denken dan wij westerlingen. Zo hoorden wij iemand zeggen dat Poetin een hele wijze man is en herhaalde malen dat het Westen (met name Amerika) deze oorlog heeft veroorzaakt.

Wat nu te geloven? Wij denken dat zij gemanipuleerd nieuws te zien krijgen, maar in hun ogen is het omgekeerd. Nieuwsberichten en sociale media berichten lijken aan alle kanten gemanipuleerd te worden. Het vinden van de waarheid – als die al zou bestaan – is niet eenvoudig. We zijn dan ook geen zinloze discussies aangegaan.

Kijk naar het hogere niveau
Het antwoord van de meesters met wie wij werken is zoals altijd en vaak eerder gezegd: zorg dat je uitstijgt boven angst, boosheid en meningen. Dit vindt allemaal plaats in het aardse gewoel. Hoe akelig de gebeurtenissen ook zijn, op een hoger niveau is ook deze oorlog een uiting van de transformatie die plaatsvindt van de oude straal van macht en ieder voor zich, naar de nieuwe straal van liefde, saamhorigheid en eenheid.
Het is alsof er twee wolken op elkaar botsen bij zwaar onweer. En kennelijk hebben we dat noodweer nodig om onze harten te openen. Dat laatste zie je bijvoorbeeld gebeuren in de bereidwilligheid om vluchtelingen op te nemen en goed te ontvangen.

Voorbeelden van liefde in India
Een Indiase vriendin vertelde ons dat zij is opgegroeid in een huis met 34 mensen, allemaal familie: ouders, broers en zussen maar ook tantes, ooms, neven, nichten en grootouders. Er was een optimale zorgzaamheid naar elkaar: als iemand ongelukkig of ziek was, voelde de rest zich verantwoordelijk om deze persoon met liefde en zorgzaamheid te omringen.

Als een Indiër corona had, werd deze persoon juist niet geïsoleerd. Integendeel, deze werd door iedereen erbij gehaald en met zorg en aandacht omringd. Hierdoor waren de meeste mensen relatief snel weer beter.

Ook was (en is het nog steeds) vaak de gewoonte in India om voor een vrouw na de bevalling gedurende een half jaar te zorgen. Met bijvoorbeeld dagelijkse speciale massages, verzorging van de baby en huishoudelijk werk. Dit zou ertoe leiden dat de meeste vrouwen ook op latere leeftijd relatief jong en vitaal zijn.

Indiërs zijn erg hartelijk. Ook als ze je nauwelijks kennen,  word je vaak gastvrij onthaald, zoals wij dikwijls hebben ervaren.

Hoe ver zijn wij in het Westen verwijderd van dit soort liefde en zorgzaamheid? Wat is ervoor nodig om de harten van de mensen te openen?

Kennelijk zijn we hardleers en zijn er helaas rampen, oorlogen en andere uitbarstingen nodig.

Open je hart en maak contact met het hogere licht
Wat kun jij doen?

  • Kijk hoe je je hart meer kunt openen. Doe bijvoorbeeld elke dag iets moois voor een ander. Bied hulp aan, geef complimenten en doe een lach op je gezicht.
  • Geef jezelf liefde en ondersteuning. Doe ook elke dag iets fijns voor jezelf zodat je jezelf voedt met de liefde die je wellicht onvoldoende gekregen hebt.
  • Beperk het kijken en volgen van nieuwsberichten. Beperk de tijd die je besteed aan het kijken op je telefoon en/of laptop. Deze activiteiten houden je energie laag.
  • Blijf afgestemd op het hoge licht. Mediteer elke dag 1 of 2 keer.

 

Via onderstaande link kun je twee geleide meditaties (kosteloos) aanvragen: Contact met je ziel van Saint Germain/Froukje en Diepe vrede en stilte van Phylos/Jeroen. Deze kunnen behulpzaam zijn.

Ik ontvang graag kosteloos twee geleide meditaties (email)

Na afloop van je meditatie kun je verbinding maken met andere lichtwerkers en met lichtwezens. Samen vorm je een veld van licht. Stel je voor dat je de aarde en de mensheid hierin opneemt.

Dit alles zal je helpen om uit angst en negativiteit te blijven

Word een licht op aarde en help zo mee aan de overgang naar de nieuwe tijd.

Met liefdevolle lichtgroet,
Froukje (met Saint Germain en andere meesters)

Holi India
Viering van Holi op 19 maart in India