Autobiografie van een Yogi – gratis download

Laatst vroegen we aan cursisten wie het boek Autobiografie van een Yogi van Paramhansa Yogananda kende. Tot onze verbazing kende niemand het. Toch is dit hét spirituele boek waarvan in de loop der jaren vele miljoenen exemplaren verkocht zijn. Voor bijvoorbeeld Steve Jobs en George Harrison was dit hun belangrijkste boek.

Hierin beschrijft Yogananda zijn levensverhaal. Als eerste Indiase meester trok hij in het begin van de vorige eeuw in Amerika enorme zalen vol mensen met zijn boodschap. Het boek is uitgekomen in 1946, maar is nog steeds prachtig om te lezen. Zijn ontmoetingen met vele heiligen en wijzen in India en hun wonderbaarlijke vermogens worden erin beschreven. Daarnaast geeft het veel informatie over spirituele basisprincipes.

Het boek is zo beroemd geworden dat een veelgehoorde vraag is: “Hoe oud was jij toen je voor het eerst de Autobiografie van een Yogi las?” Als dat een graadmeter voor spirituele status is doe ik het aardig: ik was 24. Wanneer je nieuw bent op het spirituele pad zal je misschien verbaasd of vol ongeloof zijn over wat er in het boek beschreven wordt. Maar hoe meer je je in heiligen en meesters verdiept, hoe meer je erachter komt dat wonderen niet uitsluitend aan Jezus voorbehouden zijn. Je komt hetzelfde soort wonderen bij veel andere grote meesters tegen. Deze zullen er echter nooit mee te koop lopen en de meeste wonderen bereiken dan ook nooit de openbaarheid. Wonderen dienen altijd een specifiek doel om anderen verder te helpen en zijn geen circusact ter ere van het ego van de meester.

Het boek van Yogananda is gratis als download te verkrijgen in de oorspronkelijke vorm uit 1946, zoals Yogananda het heeft opgeschreven. Het is ook als boek te verkrijgen (zoeken op Autobiography of a Yogi, Crystal Clarity) . We raden je deze versie(s) aan omdat in de andere oranje versie van de Self-Realization Fellowship (SRF) nogal wat veranderingen zijn aangebracht.

De download is alleen in het Engels. Je kunt het boek als audioboek downloaden of als PDF e-boek. Het boek is ook in het Nederlands verkrijgbaar en kost dan €29,99 (via boekhandel of webwinkel). De gratis downloads worden aangeboden door Ananda, de organisatie die is gevormd door swami Kriyananda, een directe discipel van Yogananda.

Klik hier voor het audioboek en hier voor het PDF e-boek.