Fysiek en mentaal fit in 10- 21 dagen - online challenge! Vanaf 28 oktober

Het woord ‘uitdaging’ is zeker van toepassing op deze voor ons uitzonderlijke, maar geweldig inspirerende activiteit. Zelf zijn we hier al geruime tijd mee bezig en we merken hoe ongelofelijk veel goed ons dit doet. In 10- 21 dagen kun je een grote sprong maken in:

  • het krijgen van een soepel en flexibel lichaam
  • heling van soms chronische fysieke problemen
  • mentale helderheid, vriendelijkheid, compassie en vreugde

Je kunt online aan deze challenge mee doen.

De oefeningen maken deel uit van de Sunyoga-methode (die in alle details door Maha-avatar Babaji is doorgegeven aan Sunyogi Umasankar) maar kunnen ook uitstekend los van de verdere Sunyoga-onderdelen gedaan worden. Het gaat om een programma oefeningen waar je zo’n drie kwartier mee bezig bent, gevolgd door vijf minuten ontspannen liggen (savasana), De meeste oefeningen zijn licht en door iedereen uit te voeren, sommige zijn wat zwaarder en doe je misschien eerst niet of gedeeltelijk, maar gaandeweg merk je dat je steeds meer kan. Het is een soort combinatie van yoga en fysieke oefeningen, waarin veel meditatieve rustmomenten zitten. Juist ook die rustmomenten zijn cruciaal voor het effect van de oefeningen.

Na de oefeningen doen we een korte geleide meditatie om de start van de dag helemaal perfect te maken. Het totaalprogramma is 60-75 minuten. Je kunt eventueel na de oefeningen en voor de meditatie stoppen als je bijvoorbeeld naar je werk moet.

Maar nu: de challenge!

De uitdaging die we willen aangaan met (wie weet) jou, is dat we deze oefeningen minimaal 10 dagen gaan doen om 6.30 uur ’s morgens. Pardon, kan het niet om 8 of om 9 uur? Nee!, althans niet in deze challenge. Het is al een compromis want in wezen is 5 uur of zelfs 4 uur een beter tijdstip. Dit vroege tijdstip brengt je namelijk nog veel meer extra’s. Vanuit de veda’s en ook de Chinese leer is namelijk bekend dat vooral het tijdstip tussen 3 en 6 uur ’s morgens de beste tijd is voor meditatie, spirituele activiteit, en oefeningen, en de meest krachtige resultaten geeft. Dus eigenlijk zijn we mild: we staan om 5.30 uur op, zodat we rustig wakker kunnen worden en douchen en niet slaperig aan de oefeningen beginnen. Half 7 in plaats van 5 uur, valt reuze mee, toch?... En het is nog milder door de strategisch gekozen start op 28 oktober: dan is twee dagen eerder de klok net verzet. Wanneer je je hier niet meteen aan hebt aangepast (er zit maar één dag tussen), voelt het of je pas om 7.30 uur begint!

Na 10 dagen kijken we of er animo is om door te gaan. In dat geval gaan we nog 10 dagen door met op de 21ste dag een gratis bonusdag. Na drie weken heeft het je zoveel opgeleverd dat je niet wilt stoppen en je voldoende motivatie hebt om thuis verder zelf door te gaan.

Door de oefeningen in groepsverband te doen, met veel aandacht voor precisie en gelijktijdigheid, versterkt het effect enorm. Door de synchroniciteit wordt een krachtig helend energieveld opgebouwd. Al deze schijnbare details geven een sterk extra effect: het vroege tijdstip, de oefeningen in een groep en gelijktijdig doen. Het is nadrukkelijk de bedoeling niet te laat te komen.

Doe je mee!!??

Wij begeleiden de oefeningen via Zoom. Na de eerste keer krijg je een overzicht van de oefeningen  toegestuurd. In het begin begeleiden we de oefeningen in alle details; als iedereen ze aardig onder de knie heeft doen we het globaler, maar nog steeds precies. We vragen je de afspraak aan te gaan om iedere dag aanwezig te zijn en tien tot vijf minuten van te voren klaar te zijn om te beginnen, dus ingelogd zijn in Zoom etc.

Wat je nodig hebt is iets om op te liggen, want de serie eindigt met Savasana, een minuut of vijf liggen op de grond, en natuurlijk een Zoom verbinding. Het mooiste lijkt het ons dat iedereen zichtbaar in beeld is gedurende de les. Degenen die dat echt niet willen, kunnen de camera uit zetten.

Kosten

Wat je wilt bijdragen is in principe aan jou: kijk vanuit je hart wat het je waard is. Een richtlijn is een bijdrage van €85,- voor 10 bijeenkomsten. Dit is inclusief BTW. Maar je bent vrij om van dit bedrag af te wijken, naar boven of beneden. Je moet van tevoren jouw bijdrage overmaken. Dat motiveert om daadwerkelijk mee te doen.

De challenge gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 10.

Wie durft??  Geef je dan meteen op, heb je dat ook maar gedaan!