Het hart als centrale pool – door Froukje

Heel je hartdagen: dag 1 op 22 september en dag 2 op 24 november 2024. Ook los van elkaar te volgen.

Elk wezen heeft drie polen: een noordpool, een zuidpool en een centrale pool. Dit geldt zowel voor hele grote wezens zoals de aarde, de zon en zelfs het universum, als voor kleinere wezens zoals de mens. Dit is hele interessante informatie die is doorgegeven aan Sunyogi Umasankar door Mahavatar Babaji en wordt beschreven in Essence of Sunyoga*. Babaji verscheen aan hem tijdens een wandelmeditatie op grote hoogte in de Himalaya ’s.

Het universum ontvangt te weinig
De nijpende vraag die Sunyogi tijdens deze ontmoeting stelde aan het universum: “Er is zoveel lijden op aarde. Waarom laat je de mensheid zo lijden?”. Toen liet het universum aan Sunyogi zien wat er aan de hand is en Sunyogi werd hier erg verdrietig van: De noordpool is de gevende en expanderende pool: het universum geeft en geeft en geeft. De zuidpool is de ontvangen en samentrekkende pool: het universum ontvangt te weinig terug. Hierdoor ontstaat er een disbalans en verschuift de centrale pool. De mensheid op aarde ontvangt van het universum maar geeft het universum te weinig terug. Mensen zijn met zichzelf bezig en beseffen niet meer dat ze alsmaar ontvangen van de aarde, van de zon en van het universum. Er is geen dankbaarheid meer, waardoor mensen niet teruggeven aan het Universum. Dat is het probleem in het groot. Het elektromagnetisch veld van het universum verandert en de polen zijn bezig te verschuiven. Dit met grote gevolgen voor het leven op aarde wat aan alle kanten zichtbaar en merkbaar is.

Ook de mens ervaart disbalans
In het klein: als er in een mens een disbalans is tussen geven en ontvangen, raakt deze energetisch en vervolgens fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel uit balans. Het centrale punt hoort in het hart te zijn maar dit kan verschuiven (energetisch) naar boven of naar onder. Dan ontstaan de problemen op alle niveaus.
Er zijn mensen die alsmaar geven of energie laten uitgaan. Ze ontvangen te weinig en raken uitgeput.
Er zijn ook mensen die alsmaar ontvangen en meer willen. Ze geven te weinig. Ook zij zijn ongelukkig, krijgen hartklachten en raken uitgeput.

Herstel van balans: je hart is het middelpunt
We moeten terug naar een balans tussen geven en ontvangen zodat het hart weer het centrale energetische middelpunt wordt.
Geven kun je oefenen in het klein door iemand een compliment te geven of een leuke attentie. Of in het groot door dankbaar te zijn naar de aarde, de natuur en het universum. Een belangrijk aspect is tevens dankbaarheid naar je ouders. Dit is ook het geval wanneer je relatie met je ouders problematisch is of was. Je komt voort uit je ouders en zij hebben je precies gegeven wat je nodig had om te leren wat je wilde leren. Als het je lukt om de hartverbinding met je ouders te herstellen of te versterken (dit kan ook als ze niet meer op aarde zijn) en hen te respecteren, herstel en vergroot je het elektromagnetisch veld tussen jou en je ouders en pas dan kan er sprake zijn van werkelijke heling en groei.
Ontvangen kun je oefenen door te affirmeren: “ik open mij om te ontvangen”. Dan kun je je elke dag ervan bewust zijn of je het goede dat naar je toe komt, daadwerkelijk ontvangt. Veel mensen krijgen een compliment en doen dat af met: “ach, dat was niets” of “niks te danken”. Maar als je zegt: “graag gedaan” ontvang je al meer en “wat fijn om te horen” of “wat leuk dat je dat zegt” klinkt nog opener en ontvankelijker. En als er liefde naar je toekomt in wat voor vorm dan ook, open je je hart en laat het binnenkomen.

Wil jij je balans herstellen zodat je hart weer het centrale stralende middelpunt wordt, oefenen met ontvangen en dankbaarheid zodat je kunt helen op alle niveaus? Kom dan naar onze twee Heel je hart-dagen: 22 september en 24 november. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen.

*Essence of Sunyoga door Sunyogi Umasankar. Het boek is moeilijke verkrijgbaar maar het is als PDF bij ons verkrijgbaar.