Spring Forest Qigong

- door Froukje -

 

Spring Forest Qigong bestaat uit simpele oefeningen, healing technieken en meditaties. Deze zijn erop gericht de energiekanalen (meridianen) te bevrijden van blokkades en ze stromend te houden. Als alle kanalen open en stromend zijn ben je gezond, stabiel en in balans.
Het doel van Spring Forest Qigong is zoveel mogelijk mensen te helpen zichzelf te healen en anderen daarbij te helpen. De visie van grondlegger Chunyi Lin is: een healer in elke familie en een wereld zonder pijn en lijden.

Op deze pagina een inleiding over Spring Forest Qigong. Je kunt ook direct doorgaan naar mijn SFQ aanbod:

> Spring Forest Qigong level 1
> Spring Forest Qigong level 2
> Spring Forst Qigong oefengroep


Qi betekent "energie" en gong "werken met". Eenvoudig uitgedrukt betekent qigong werken met de energie van je lichaam. Door het doen van de oefeningen
worden de energiekanalen geopend en wordt de qi geactiveerd. Het evenwicht in je lichaam kan zich hierdoor herstellen of handhaven.

In 2003 schreef Chunyi Lin het boek 'Born a healer'. Dit is in Nederland uitgegeven met de titel 'Spring Forest Qigong' (Akasha). In Amerika werd het boek een bestseller. 
Chunyi Lin beschrijft zijn zeer moeilijke en zware jeugd in China tijdens de culturele revolutie. Hij kwam hieruit als een verbitterde jongeman die er zowel fysiek als emotioneel slecht aan toe was. Later kreeg hij ook nog een ernstige knieblessure door een val waardoor hij nauwelijks meer kon lopen. Hij werd ernstig depressief.

Het bijzondere is dat hij zichzelf in alle opzichten genas door het beoefenen van qigong. Daarna zag hij het als zijn missie om dit over de wereld te verspreiden.

Chunyi Lin studeerde bij vele qigong meesters. Van hen leerde hij dat qigong moeilijk is en dat het jaren oefening vraagt maar hij voelde dat dit niet klopte. Hij ontwierp een serie zeer eenvoudige oefeningen die iedereen kan doen, of je nu gezond bent of zwaar ziek! Daarnaast ontwikkelde hij een krachtige methode om anderen te helpen met healing.

Master Lin reist over de hele wereld om zijn methode te verspreiden. Er zijn inmiddels vele duizenden die de Spring Forest Qigong oefeningen doen en de healing technieken toepassen. Velen hebben zichzelf op deze manier geheald, ook van medisch gezien onbehandelbare klachten en aandoeningen.

In 2015 werd ik door de organisatie erkend als Spring Forest Qigong master healer en instructeur voor levels 1 en 2.

In dit filmpje demonstreert Chunyi Lin de oefening: ademen van het universum


Ervaring van een cursist:

"Tijdens de verhuizing van mijn schoonzus was ik erg verkouden, mijn hoofd zat als het ware dicht en ik voelde me futloos. Ik zei dat ik zou wel zien hoe ver ik kwam, nou dat was niet ver! Na een tijdje werd ik op de bank neer gezet en adviseerde iedereen mij om maar even te slapen terwijl de rest de laatste spullen op zouden halen. De eerste tien minuten heb ik ook vol zelfmedelijden daar gezeten en bedacht me toen dat dit een uitgelezen moment was om de oefeningen van de healing opleiding te doen. Ik heb zelf al vaak gezien hoezeer mensen daar spontaan van opknappen. 

Na mijzelf vijf minuten licht te hebben gegeven, heb ik de Qi Gong oefening -de beweging van Yin en Yang - gedaan. Ik kreeg het spontaan bloedheet en wist dat dit een punt was waarop de blokkade voelbaar was en begon op te heffen, dus ben ik door gegaan. Na enkele minuten zakte de temperatuur (gelukkig) en voelde ik mij al energieker. Na tien minuten voelde ik mij super en energiek en kwam ook de verhuisploeg weer terug. Inmiddels bruiste ik van de energie en heb vanaf dat moment volop geholpen met sjouwen. Ook opmerkelijk was dat ik ook geen last meer had van mijn verkoudheid en opgezette slijmvliezen, ook niet in de dagen daarna!"