Technische vragen

Apple computer

Vermoedelijk zal je het spelertje bovenaan de pagina niet zien of zal het niet werken. Als het goed is kun je onderaan de pagina 'Uitzending' de Quick time speler aanklikken om te kunnen luisteren.

 

Rood kruisje in plaats van spelertje

Bij sommige internetbrowsers moet je onderaan de pagina toestemming geven om een invoegtoepassing zoals dit spelertje uit te voeren. Onderaan de pagina zie je dan een balk met de vraag: “Deze webpagina wil de volgende invoegtoepassing uitvoeren: Windows Media Player Extension van Microsoft Corporation” Klik hier op “Toestaan”

Mocht je deze balk niet zien, verlaat dan de pagina en ga er opnieuw naar toe, waarschijnlijk verschijnt hij dan wel.

Als hij het nu nog niet doet kun je een van de spelers onderaan de pagina proberen, te beginnen met Windows Media Player. Je kunt ook een van de andere drie spelers proberen, maar die zullen het alleen doen wanneer je het betreffende programma op je computer hebt geïnstalleerd. Bij windows computers is in het algemeen Windows Media Speler standaard geïnstalleerd, bij Apple's deQuick time Player.

Helaas schijnt een mogelijkheid te zijn dat Internet Explorer een probleem geeft. Hierover staan namelijk berichten op internet. In andere browsers zoals Chrome, Opera of Firefox treedt dat probleem niet op. Maar probeer dan bovenstaande.

 

Geluid is te hard of te zacht

Met het kleine bolletje rechts onderaan op het spelertje kun je het volume regelen door het met de muis te verslepen. Het kan ook zijn dat het geluidsvolume van je computer te laag staat. Het kan per computer verschillen hoe je dat verandert.

 

Geluid is niet mooi

In principe is de kwaliteit van de stream (uitzending) hoog en storingsvrij. Als Jeroen te veel bas in zijn stem heeft zit hij waarschijnlijk te dicht op de microfoon. Maar besef dat vaak de kwaliteit van de luidsprekertjes van monitoren en laptops niet zo goed is. Probeer het dan eens met een koptelefoon. Nog mooier is het om de computer door te verbinden naar je geluidsinstallatie. Bij je gewone geluidsinstallatie kun je dan de koptelefoonuitgang van je computer of laptop doorverbinden met de AUX ingang van je muziekinstallatie. Meestal gaat het dan om een kabel met aan beide zijden een jack stereo mini (3,5mm) male plug. Bij oudere installaties kan het gaan om een kabel met aan de ene kant een jack stereo mini male plug en aan het andere uiteinde een rode en een witte male tulpstekker om in de AUX ingang van je versterker te doen.

Jack stereo 3,5mm male naar jack stereo 3,5mm male kabel

Jack stereo 3,5mm male naar tulp kabel

 

 

Luisteren met een groep

Zie hierboven bij het kopje “Geluid is niet mooi”. We raden aan je computer of laptop door te verbinden met je geluidsinstallatie. Als het goed is krijg je dan een prima geluid.