Gedeelte uit Hoofdstuk 5 over Liefde van dieren

Dieren zijn er om je te helpen

Vaak zullen dieren die je als huisdier kunt houden, incarneren om een bepaalde persoon te helpen bij zijn ontwikkeling. Helaas is die persoon zich daar vaak niet van bewust en kan deze zelfs afstand doen van het dier. Wat jammer! Veel mensen zien niet dat dieren er zijn om te helpen. In werkelijkheid denken ze vaak dat zij er zijn om dieren te helpen. Als je je kat of hond aait, denk je misschien dat je het dier liefde geeft – en natuurlijk doe je dat ook. Maar tegelijkertijd spint je kat en kwispelt je hond – en op die manier geven ze jou vaak nog veel meer liefde. Als je dit beseft, kan het je helpen je meer te openen voor die liefde.

Froukje ligt vaak in bed met haar kat, Sweetie. Toen Froukje en Jeroen Sweetie voor het eerst ontmoetten op Mount Shasta, was het liefde op het eerste gezicht. Het was een heel geregel, maar de keer daarna dat ze op Mount Shasta waren, namen ze hem mee naar huis, nadat ze zeker wisten dat Sweetie dit ook wilde. Sweetie ligt in bed altijd tegen Froukje’s borst aan. Als hij daar ligt, kan Froukje voelen hoe haar hart opengaat. Als Froukje buikpijn heeft, gaat Sweetie echter direct door naar haar buik. Daar gaat hij languit liggen met zijn hele rug tegen Froukje’s buik. Op deze wijze brengt hij krachtige helende energieën in dat gebied.

Verschillende diersoorten hebben verschillende taken. Katten bijvoorbeeld werken op een meer etherisch niveau, terwijl honden concreter werken. Froukje en Jeroen hebben een hond, Tobi. Hij is een voorbeeld van vreugde en liefde en hij geeft dat aan iedereen die hij tegenkomt – zelfs aan degenen die niet beseffen dat ze dat nodig hebben. Sweetie werkt met zijn helende, liefdevolle energieën op een subtieler niveau. Vogels verspreiden licht en vreugde met hun zang; paarden brengen een krachtig soort liefde en schoonheid op aarde.