wie zijn wij

We zijn beide psycholoog. Froukje geeft individuele (hypno) therapie en healing. Jeroen heeft een reguliere psychotherapiepraktijk in Sneek.

Jeroen

Ik ben geboren in 1955 in Amersfoort. Ik studeerde klinische psychologie aan de Rijksuniversi- teit in Groningen. Ik ben psychotherapeut, gedragstherapeut en hypnotherapeut. Ik werk als klinisch psycholoog in de reguliere gezondheidszorg.
 

Froukje

Ik ben geboren in 1959 in Voorburg. Ook ik studeerde klinische psychologie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarna werkte ik twaalf jaar aan de uni- versiteit als leraar, counselor en trainer voor studenten, docenten en huisartsen in opleiding.

Ondanks goede banen en een goed leven, ervoeren we onvrede met het bestaan en gingen we op zoek naar meer betekenis en hogere zingeving. Zo begonnen we in 1993 met de cursus Awakening your Light Body. Dit pakte ons zo dat we er niet meer mee op konden houden en we volgden tien jaar lang Light Body vervolgcursussen. Ons hele leven veranderde. Ons leven kreeg zin! We ontdekten ons levensdoel en hoe anders het leven wordt als je een zinvol doel hebt. Het leven werd steeds vreugdevoller, onze harten werden gevuld met liefde, ons zelfvertrouwen groeide. En hoe prachtig was het licht tijdens de meditaties. We hoefden niet meer buiten onszelf te zoeken naar schoonheid en zingeving. Alles was er immers al in onszelf.

In 1997 kwam daar zomaar een groot geschenk bij: geascendeerde meesters Phylos en Saint Germain begonnen door en tegen ons te spreken en geven ons sindsdien een eindeloze hoeveelheid informatie, meditaties en methodes door.
 
Na tien jaar Light Body hadden we het gevoel een plafond te hebben bereikt maar daar wilden we ook doorheen. We waren vastbesloten. Er moest nog meer zijn. Zo kwamen we terecht bij onze spirituele leraar Prema Baba Swamiji/Donald Schnell, die geïnitieerd werd door Maha-avatar  Babaji om Zijn lichaam in het Westen te zijn (De Initiatie, Donald Schnell). En inderdaad konden we verder. Niet alleen bereikten we nu in meditatie steeds meer en vaker toestanden van pure gelukzaligheid, maar ook in onze aardse levens, in onszelf dus, ging alles nog meer bloeien en groeien.  In 2004 werden we tot swami's geïnitieerd. Onze swaminamen zijn Saraswati (Froukje) en Mokshananda (Jeroen). Prema Baba Swamiji is tien jaar lang onze spirituele leraar geweest. We voelen ons diep verbonden met het pad van Prema (hoogste goddelijke liefde) dat Babaji aangeeft en laten ons leiden door wat Hij aangeeft voor ons.


In 2012 ontdekten wij het werk van Qigong meester Chunyi Lin door middel van zijn boek Spring Forest Qigong. Deze meester ontwikkelde een zachte en zeer krachtige methode voor healing voor jezelf en voor een ander. In 2015 werd Froukje Spring Forest Qigong master healer en instructeur voor levels 1 en 2.

Sinds 1997 dragen wij ons werk uit onder de naam Israna lichtcentrum. In de naam Israna zitten de namen van onze gidsen Isis (Froukje) en Rana (Jeroen). Froukje nam ontslag bij de universiteit en begon een praktijk voor spirituele hypnotherapie en healing. Jeroen ging minder werken in zijn reguliere baan.

Samen begonnen we dat waar we zelf zoveel aan hadden gehad door te geven . In het begin waren dat de Light Body cursussen. Daarna voegden we ons werk met de geascendeerde meesters toe en kwam de energie en het werk van Babaji erbij. Tenslotte werd ook Spring Forest Qigong onderdeel van ons werk.

Van ons verschenen in 2007 bij Akasha: Saint Germains boodschap van liefde (Froukje Buma) en Geboorte in het goddelijke (Jeroen Kuyper). In maart 2016 verschijnt het tweede boek van Jeroen en Phylos.

In bijna twintig jaar is veel veranderd. In al ons werk is nu Prema yoga verweven. Prema yoga is de vorm van yoga van het goddelijke pad van liefde naar eenheid of zelfrealisatie. In Prema yoga gaat het niet om het werken met houdingen, zoals in de hatha yoga, maar om het openen van je hart en het openen voor hogere liefde. In alle vormen van yoga gaat het erom de weg te vinden naar het goddelijke, naar zelfrealisatie. En dat is precies wat we willen bereiken en uitdragen met onze meditaties en methodes.