Artikelen

Egypte

03 februari 2011
Welkom dit is Phylos.

We hebben lang benadrukt dat het van belang is om je op het positieve te richten. En dat geldt nog steeds. Daarnaast is het nu, in deze grote overgangsperiode naar de nieuwe tijd als lichtwerker van belang om ook je ogen wijd open te hebben en te zien wat er gaande is, ook als dat negatieve of gevaarlijke ontwikkelingen zijn.

Terwijl Phylos deze channeling gaf kwam een van de heftigste cyclonen ooit aan bij de Australische kust, waren er in Amerika mogelijk de heftigste sneeuwstormen ooit en werden de enorme betogingen op het Tahrirplein in Caïro steeds grimmiger.

Het je afsluiten voor wat gaande is en je richten op het positieve is goed om in de stroom van je spirituele kracht te komen. Op een bepaald moment heb je echter dit niveau van licht en kracht bereikt en is het juist van belang om in dat centrum van kracht en liefde te kunnen blijven zonder je te hoeven afsluiten voor het negatieve nieuws.

Het is belangrijk om te weten wat er gaande is op aarde en je er ook bewust van te zijn dat voor vele mensen het proces van gewenning ook hier werkt:  weersextremen zijn inmiddels “normaal” en niemand kijkt er meer van op als er weer een koude of warmterecord gebroken wordt.

Naast dit proces van gewenning is er het proces van ontkenning. Er zijn mensen die stug volhouden dat er geen klimaatverandering is of dat de klimaatverandering niets met het menselijk handelen te maken heeft.

Op de radio was het nieuws dat 2010 het warmste jaar op aarde was sinds de weermetingen zijn begonnen.

Onze eerdere adviezen om je vooral op het positieve te richten waren niet bedoeld om het negatieve te ontkennen maar om je er niet mee bezig te houden en zodoende gemakkelijker de staat van lichtwerker te bereiken. Lichtwerkers zijn degenen die een spiritueel pad volgen dat leidt tot bevrijding van het innerlijk zelf en uiteindelijk tot bevrijding van de mensheid: een wakker worden uit de droom. Een lichtwerker hoeft niet perfect te zijn. Een lichtwerker hoeft ook niet verlicht te zijn. Een lichtwerker kan zwakheden hebben, maar belangrijk is het onderliggende streven, de wil om van de wereld een beter plek te maken, vanuit een toegenomen innerlijk licht en bewustzijn en het zoeken naar hogere zingeving en van daaruit te leven.

Vanuit die positie van innerlijke kracht, liefde, wijsheid en licht kijk je zonder ontkenning, maar ook zonder angst naar alles wat er gebeurt. Je ziet de grote veranderingen op aarde vanuit een ruimer perspectief. Rampen die toenemen en dichterbij komen, opstanden, oorlog, chaos, angst bij mensen, het verdwijnen van de stabiliteit, en hoe snel dit nu gaande is. En je blijft hierbij stabiel en handelt verstandig.

Een van de belangrijkste dingen die je als lichtwerker kunt doen is het maken van verbindingen met andere lichtwerkers in de vorm van lijnen van licht, zodat er rondom de hele aarde een netwerk van licht ontstaat dat steeds fijnmaziger wordt naarmate meer lichtwerkers zich hiermee verbinden. Hierdoor ontstaat er een nieuwe stabiliteit op aarde, die de oude, centraal geleide stabiliteit die aan het wegvallen is vervangt. Want stabiliteit is nodig in deze overgang. Een stevig netwerk van licht helpt de aarde weer in balans te komen en creëert veiligheid. Het werkt in op het bewustzijn van de mensheid zodat de mensen weer gaan leven vanuit saamhorigheid en respect voor elkaar, de aarde, en het goddelijke.

Er zijn een aantal plekken op aarde, zoals Mount Kailash, Mount Shasta en Egypte die je de chakras van de aarde zou kunnen noemen en die niet verstoord mogen worden. Zoals een mens fysiek veel kan hebben, tenzij op vitale punten de balans verstoord wordt, geldt dit ook voor de aarde.

De chaos momenteel in Egypte is een gevaarlijke situatie voor de energiebalans van de hele aarde. Sinds oude tijden is de stabiliteit van Egypte essentieel als ijkpunt om de aarde in balans te houden. Op dit moment brokkelen de autoritaire structuren in hoog tempo af, in overeenstemming met de opkomst van het bewustzijn van de nieuwe tijd. Hierbij is het van groot belang om de chaos in het bewustzijn die nu juist in Egypte aan het ontstaan is, in goede banen te leiden door een stabiel netwerk van licht te creëren. Wanneer deze chaos tot destructie gaat leiden, bijvoorbeeld door aanvallen op oudheidkundige schatten, wordt de hele mensheid en aarde geraakt in de mogelijkheid om een nieuwe stabiliteit te vinden in het licht van de nieuwe tijd.

Phylos gaat hierna verder met een meditatie, die we iets aangepast hebben voor algemeen gebruik:

Open je nu voor het licht en de stabiliteit van je eigen licht en energie.

Maak verbinding met je licht, je zelfrealisatie. Een zee van licht achter je dagelijkse zelf, alsof je een stapje naar achteren doet en kom dan in je innerlijke ruimte van licht en helderheid.

Wees je bewust van je zesde chakra tussen je wenkbrauwen. Open ook je kruin, je pijnappelklier en je medulla centrum, bij het kuiltje van je schedel onderaan je achterhoofd. Stel je gewoon voor dat je deze gebieden open laat zijn.

Laat je bewustzijn vervolgens door je kruinchakra uit je hoofd naar boven gaan, zonder moeite, zonder inspanning. Ga omhoog naar de hogere chakras boven je hoofd en vind vandaar je hele astrale energieveld.

Laat dan je fysieke zelf vervagen,  zodat je vrij bent in het licht. Voel je gedragen door het goede van het universum dat tot je komt: de grace die naar je toestroomt. En ontvang die grace, ontvang dit licht. En voel hoe je hele energieveld gevoed wordt door deze grace.

Voel hoe je gevoed en gedragen wordt en hoe je licht zachter en helderder wordt.

Voel je licht, helder en stralend.

En voel de lichten op aarde van lichtwerkers, al diegenen die op een spiritueel pad zijn of zie ze als lichten met je innerlijke ogen.

Verbind je met deze lichtwerkers door je voor te stellen dat je lijnen van licht vanuit jouw hartcentrum naar de hartcentra van deze lichtwerkers laat gaan. Zie hoe er een netwerk van lijnen van licht tussen alle lichtwerkers op begint te lichten en hoe dit steeds helderder en fijnmaziger wordt.

Richt je dan op de piramiden van Gizeh in Egypte, met name de grote piramide, de piramide van Cheops. Voel de enorme power van deze piramide en hoe deze een baken is die licht uitzendt en licht ontvangt. Zie hoe de piramide licht uitzendt en degenen bereikt die dit kunnen ontvangen en weten hoe ze dit moeten ontvangen.

Ontvang nu zelf het licht van deze piramide. Open je derde oog tussen je wenkbrauwen en laat het licht van deze piramide binnen komen. Het kan zijn dat dit licht oude herinneringen in je wakker maakt.

Straal dit licht nu uit naar andere lichtwerkers. En straal het uit over Egypte en over het hele Midden Oosten. Neem hier de tijd voor die je nodig hebt. Een minuut of een paar minuten per keer is voldoende.

Kom dan weer terug in je eigen tempo.

Ik groet je in licht en liefde.

Dit was Phylos.

Namaste.