Artikelen

Koninginnedagdrama

30 april 2009
Welkom, dit is Phylos,

Ik richt me tot jullie naar aanleiding van de schok die velen ervaren na de tragische gebeurtenis op Koninginnedag.

Het is in deze tijd van verandering naar een nieuwe wereld van belang te beseffen dat de stijgende vibratie veel goeds brengt, maar ook angst en verwarring brengt bij mensen die nog niet begrijpen wat er aan de hand is. Dit heeft nu nog tot gevolg dat sommigen juist extra vasthouden aan het oude en zich er meer in vastbijten, in een wereld van verbittering, strijd, macht, angst en geweld, de oude manieren om de grip te proberen te behouden. De gebeurtenis op Koninginnedag is een voorbeeld hiervan, een verwarde geest die op extreme wijze zich aan de oude energie vastklampt. Met een triest resultaat.

Iedereen die de beelden gezien heeft zal geschokt zijn. Bij veel mensen roept dit gevoelens op van wraak: de dader moet hard gestraft worden en er zullen waarschijnlijk ook nog vrij veel mensen zijn die de dader zelf wel zouden willen doodslaan, zich niet realiserend dat ze daarmee op een zelfde energievibratie terecht dreigen te komen als welke bij deze man uiteindelijk zo extreem is kunnen worden.

Natuurlijk is het normaal om verbijstering en ook boosheid te voelen, maar besef dat gevoelens van wraak voortkomen uit dezelfde oude energie waar we ons nu van aan het losmaken zijn. Wanneer je de tragische kant loslaat is deze gebeurtenis juist voor degenen die op een spiritueel pad zijn een uitstekende gelegenheid om je te verbinden en gezamenlijk de nieuwe energieën te versterken. De schok die deze gebeurtenis over het hele land breng, brengt mensen namelijk dicht bij hun emoties, opent ze en is een gelegenheid tot veel meer saamhorigheid en healing. Deze gelegenheid is meteen gisteren al opgepakt door Babaji die via Prema Baba hier een prachtige en complete meditatie over heeft geleid.

Op deze manier kun je als spiritueel werker in plaats van gevoelens van schok, boosheid en misschien wel wraak (zonder deze gevoelens in jezelf te veroordelen!) helpen het aan te grijpen om de positieve energieën te versterken en door je liefde en licht naar de harten van zo veel mogelijk mensen te stralen te helpen hun oude angsten, pijn en verwarring op een zachte wijze te laten oplossen.

Het is ook goed te bedenken hoe mooi het is dat miljoenen mensen niet op het idee komen om met een auto op een menigte in te rijden, en als ze dat al zouden doen het nooit zouden uitvoeren, omdat mensen in de basis liefdevol naar elkaar zijn.

Door de dramatiek van dergelijke gebeurtenissen ga je je al gauw richten op wat er niet goed gaat in de wereld, maar het is beter vooral te zien hoeveel er wel goed gaat en mooi is. Dit is geen pleidooi om je hoofd af te wenden voor de problemen in de wereld. Wij adviseren bijvoorbeeld Jeroen en Froukje altijd om wel kennis te nemen van wat er gaande is, bijvoorbeeld door bij dergelijke ingrijpende gebeurtenissen één keer naar het nieuws te kijken en de schok ervan wel te ervaren, maar om er verder alleen met positieve energie mee bezig te zijn en zeker niet alle nieuwtjes en deskundigen aan te blijven horen. Vanuit oude hersenstructuren en overlevingsmechanismes van de mens hebben dergelijke beelden ook een sensationele kant die sommigen juist opzoeken. Mocht je deze neiging in jezelf bemerken, laat deze dan niet toe, omdat steeds naar dergelijke beelden kijken je vibratie enorm naar beneden haalt. Helaas wordt dit nog niet door de wetenschap en politiek zo gezien en worden kinderen blootgesteld aan grote doses geweldsbeelden op TV, in games en op internet.

Het is verder te hopen dat vanuit de wijsheid van de Koninklijke familie zelf en vanuit de politiek zal worden ingezien dat het beter is om volgend jaar gewoon weer Koninginnedag op dezelfde open wijze te vieren, in plaats van de veiligheidsmaatregelen enorm op te schroeven. In de wereld is te zien hoe terrorisme alleen maar toeneemt bij toenemende veiligheidsmaatregelen.

Ook is het van belang je licht ook naar andere plaatsen op de wereld te laten stromen, die waar dergelijke gebeurtenissen helaas aan de orde van de dag zijn. Je bent niet machteloos. Jouw licht is jouw manier om de mensheid te helpen om te gaan met de stijgende vibratie, waardoor de verwarring steeds meer zal afnemen.

Ik groet je in licht en liefde,

Dit was Phylos,

Namaste