Artikelen

Een nieuwe wereld, droom of werkelijkheid?

06 april 2017

Velen dromen van een nieuwe wereld. Maar hoe kan deze droom werkelijkheid worden? Het begint met een visie dat alle mensen in wezen goed zijn en er voor elkaar willen zijn. Geweld verdwijnt wanneer mensen van jongs af aan gestimuleerd worden om te zien wie ze werkelijk zijn en dit tot expressie te brengen in hun leven. Op die manier ontstaat pas werkelijk geluk...

"Welkom, dit is Phylos"

Velen van jullie zijn geïnteresseerd in de mooie dingen van de aarde en de nieuwe wereld. Tegelijkertijd merk je misschien hoe vluchtig van deze interesse vaak is. Bij de berichten op Facebook komen bijvoorbeeld prachtige dingen voorbij. Je bekijkt ze even, liked of deelt ze en al gauw ben je ze weer vergeten. Je leeft je leven als vanouds waarbij er misschien wat tijd over blijft om te dromen over een nieuwe wereld.

Hoe zou je leven zijn als je vanaf nu je dromen als realiteit gaat leven, als je wakker wordt uit je droom en je je ware aard en wensen echt serieus neemt?

De eerste vraag die opdoemt is of je wel weet wat je ware aard en wensen zijn. Wij denken dat de meesten van jullie tevreden zijn met het leven dat je hebt, maar dat is wat anders dan werkelijk diep gelukkig zijn. Dat is je wat je eigenlijk wilt: echt gelukkig zijn. Dat is niet iets wat je automatisch zult vinden na je pensioen of wanneer je geld genoeg hebt verdiend om een huis te kopen. Het naar voren schuiven van je geluk naar de toekomst houd je af van het vinden ervan op het enige moment waarop je het kunt vinden, namelijk nu.

De tweede belangrijke vraag is dan: hoe dan, hoe vind ik mijn ware aard en wensen?
Dit begint met je visie. Wij hebben een prachtige visie die je hopelijk deelt. Het is de visie dat mensen inherent goed zijn en er voor elkaar willen zijn.
Geweld verdwijnt wanneer mensen van jongs af aan zien wie ze werkelijk zijn en gestimuleerd worden dit tot expressie te brengen in hun leven. Je bent in werkelijkheid een goddelijk wezen, in contact met de hoogste waarden. Helaas wordt dit in het huidige schoolsysteem en in de wijze waarop werk in de maatschappij is vormgegeven veel te weinig gezien of gestimuleerd. Woede en geweld ontstaan wanneer mensen hun werkelijke wensen en kwaliteiten niet tot ontplooiing kunnen brengen. Je leeft dan niet meer vanuit de innerlijke wens tot helpen en delen, maar puur vanuit jezelf, vanuit het streven naar eigen veiligheid en aards genot. Meestal (maar niet altijd) voelen mensen die veel bezittingen vergaren een diep gemis van binnen, zonder te weten wat dit is. Ze zijn niet in contact met hun ware aard, meestal zelfs zonder dit te beseffen en trachten die leegte met materiële dingen op te vullen. Mensen die aanzien of macht nastreven zonder visie over hoe dit in te zetten voor een betere wereld hebben hier vaak nog meer last van.

Nu kan je het hele maatschappelijke systeem niet ineens veranderen, maar je kunt wel de visie hebben dat mensen goed zijn en willen leven vanuit hogere waarden als liefde, respect en saamhorigheid. En je kunt deze visie ook over jezelf hebben. Een werkelijk gelukkig leven begint met deze visie. Hiermee hoef je niet te wachten tot de wereld veranderd is: je kunt besluiten vanaf dit moment volledig vanuit deze visie te leven.

De meeste mensen bewandelen de omgekeerde weg: ze voelen onvrede of somberheid en zoeken van daaruit naar 'iets' wat hen daaruit kan halen. Dit kan leiden tot medicijn- of alcoholgebruik of het volgen van nutteloze adviezen of symptoomgerichte therapieën. Maar wanneer je leeft vanuit onze visie weet je waar je naartoe wilt en kies je bewust de stappen die daar naartoe leiden. Je schuift je wensen niet meer voor je uit maar begint ze nu in je leven vorm te geven. Wanneer je bijvoorbeeld af wilt vallen of een verslaving wilt overwinnen, geeft de visie je de kracht en motivatie om dit te doen, wat de kans op succes aanzienlijk groter maakt. En, je wilt er dan zo snel mogelijk mee beginnen.

Misschien vind je het moeilijk om je werkelijke zelf te hervinden. Mogelijk heb je last van oude normen die je zijn aangepraat zoals "werken doe je voor geld". Of er speelt trauma en teleurstelling of misschien wel onrecht in je leven nu. Of je leeft in omstandigheden die je beklemmen.

Deze moeilijkheden zijn de lessen van je ziel die je verder kunnen helpen om de kwaliteiten van je hogere zelf en je ware mens-zijn verder te ontwikkelen. Maar als je de eerste stap hebt genomen met een heldere visie over wie je werkelijk bent, weet je waar je naartoe gaat. Hierdoor ervaar je al bij elke stap die je neemt om je obstakels te overwinnen een gevoel van tevredenheid, vreugde of geluk. Je wacht niet langer met gelukkig zijn tot je doel bereikt is.

Wanneer de obstakels zo groot zijn dat je er zelf niet uitkomt kun je altijd hulp zoeken. We willen niet suggereren dat je nooit meer verdrietig of boos zal zijn, dat hoort nu eenmaal bij het leven. Het gaat erom dat er stroming en beweging in je ontstaat, waardoor je ondanks je omstandigheden nieuwe inspiratie vindt, en je weer leeft alsof je jong bent.

Wanneer steeds meer mensen deze visie onderschrijven komt er een enorme gezamenlijke creativiteit en inspiratie vrij, die aanstekelijk en inspirerend werkt voor iedereen. Dan wordt het mogelijk om leefgemeenschappen te stichten die hierop gebaseerd zijn en niet aan conflicten ten onder gaan. Wanneer er meer en meer van deze leefgemeenschappen ontstaan, wordt de droom van de nieuwe wereld werkelijkheid. Hiermee is er een belangrijke weg geopend voor de wereld om uit de warboel van conflicten en destructie te komen.

Ik groet je in licht en liefde. Dit was Phylos."

Voor een praktische uitwerking van Phylos' visie verwijzen we naar het boek Leven vanuit verbinding, spirituele gids voor eenheidsbewustzijn, wat deze maand een jaar geleden is verschenen en waarover wij vele enthousiaste reacties van lezers ontvingen.

 

Andere artikelen

Onze India reis 26 oktober 2018
Healing en ontspanning door te leven naar de orgaanklok 18 juni 2018
Innerlijke pelgrimsreis 14 juni 2018
Autobiografie van een Yogi – gratis download 25 februari 2018
Praktische tip voor energetische reiniging – door Froukje 23 februari 2018
Meesters, Goden en heiligen - door Jeroen 23 februari 2018
De kracht van liefde en devotie 06 januari 2018
Devotie en heling - door Froukje 28 november 2017
Na de ‘bliss-ervaring ‘ komt de was | over verlichting 02 oktober 2017
Praktische tips voor meer aarding en rust 02 oktober 2017
Omgaan met medicatie en praten met je lichaam 25 augustus 2017
Kundalini, spelen met vuur? 02 juni 2017
Hooikoorts en andere allergieën – wat doe je eraan? 01 juni 2017
Een nieuwe wereld, droom of werkelijkheid? 06 april 2017
Stabiliteit en balans 23 februari 2017
2017 een licht jaar maar neem geen genoegen.... 11 januari 2017
Amerikaanse verkiezingsuitslag als noodzakelijke tussenfase 26 november 2016
Stem je af op de frequenties van de nieuwe tijd 16 oktober 2016
Diamant onder de de edelstenen 03 september 2016
Leegte en verbinding - door Froukje 07 juni 2016
Nieuw logo 16 april 2016
Opruimen in 2016 04 januari 2016
Grenzen 09 december 2015
Saint Germain over wonderen 11 juli 2015
Phylos roept op tot verbinding 09 maart 2015
Waar gaan we in het nieuwe jaar naartoe? 08 januari 2015
Channeling. Phylos: De Hartslag van het Universum 12 oktober 2014
Saint Germain over vliegtuigramp in de Oekraïne 27 juli 2014
Phylos over vliegtuigramp in de Oekraïne 27 juli 2014
Europese verkiezingen-stemadvies van Phylos 15 mei 2014
Channeling: Phylos over channelen 25 oktober 2012
Hoe bestrijd ik de crisis? 25 juni 2012
Over 2012 11 januari 2012
Overgaan Sathya Sai Baba en de opstanding van Christus 24 april 2011
Egypte 03 februari 2011
Rouw en verdriet als voedsel voor je ziel 27 december 2009
Het onderhouden van je spirituele tuin 09 oktober 2009
Koninginnedagdrama 30 april 2009
Kredietcrisis – kredietbelofte 18 oktober 2008
Paasvuren 16 april 2006