Artikelen

2017 een licht jaar maar neem geen genoegen....

11 januari 2017

2017- een licht jaar maar neem geen genoegen....
Geascendeerde meester Phylos, gechanneld door Jeroen Kuyper

“Welkom dit is Phylos. Enkele jaren geleden gaven we aan dat 2017 een licht jaar zou worden en zo ziet het er nog steeds uit. Tekenen van economisch herstel worden zichtbaar en een grote oorlogsmacht wordt teruggedrongen. Tegelijkertijd zijn er politieke ontwikkelingen die veel mensen zorgen baren.

Deze ontwikkelingen zijn vanuit energetische verschuivingen die op aarde plaatsvinden goed te verklaren. De nieuwe straal van saamhorigheid is de oude straal van macht aan het vervangen. Energetisch is de straal van saamhorigheid en hoger bewustzijn al sterker dan de oude straal van macht, maar het uitdoven van de oude straal heeft tijd nodig. Mensen die deze bewegingen in de kosmische energie niet kennen zullen wellicht onrust voelen, wat een gevoel van angst en onveiligheid kan geven. De natuurlijke neiging is dan om je te beschermen, veilig te stellen wat je hebt en je te verdedigen tegen het onbekende, het nieuwe. In de politiek zie je dan ook stromingen opkomen die zich hierop richten.

Heeft bestrijden hiervan zin? Heeft het bestempelen hiervan als populistisch of dom zin? Moet je je er kwaad om maken of angstig van worden?
Het is belangrijk de reacties te zien als onwetendheid. Onwetendheid van degenen die bang zijn en dan intolerant worden maar ook van degenen die dat dan weer veroordelen. Beter is het om te zien waarom mensen bang zijn. Agressie in de wereld komt voort uit angst. Religieus fanatisme komt voort uit de angst - of de ervaring - niet serieus genomen te worden, niet gezien te worden, niet mee te tellen. Wat zou jij doen als je een bang kind ziet dat huilt omdat hij zich buitengesloten voelt? Kwaad worden? Nee natuurlijk niet, het antwoord ligt in het geven van liefde en het kind laten voelen dat het belangrijk is en er toe doet. In feite ligt het op maatschappelijk niveau net zo. Maar door je af te keren van degenen die het in jouw ogen niet goed doen, reageer je vanuit je eigen angst, niet vanuit liefde. Angst komt voort uit onwetendheid waardoor onbegrip ontstaat. Liefde komt vanuit een hogere vibratie, vanuit een hoger weten, waardoor je het hele plaatje ziet, zoals ik hierboven kort heb willen schetsen. Hangjongeren hangen omdat ze niets anders te doen hebben dan hangen. Waar moeten ze hun gevoel van eigenwaarde vandaan halen anders dan vanuit een subcultuur, die vervolgens door angst en onbegrip verder geïsoleerd wordt door de maatschappij, waardoor ze zich ook tegen die maatschappij  keren. Sommige politici pleiten ervoor om hard op te treden en strenge straffen te geven en zo escaleert het verder.

Wat ik hier zeg kan zeker genuanceerd worden, maar het gaat om een schets van het grotere geheel. Zo kan straf of zelfs oorlog soms toch nodig zijn, maar de oorzaak is meestal dat er niet eerder op de juiste manier is ingegaan op angst en onvrede. En er bestaan ook negatieve krachten in de wereld, die willen we hiermee niet ontkennen.

Onze nieuwjaarsboodschap is: neem geen genoegen.  Geen genoegen waarmee, zul je je afvragen. Met jezelf, met de wereld zoals die nu is. Het is een oproep om wakker te worden. Wakker worden wil zeggen het grotere geheel zien, liefde ontwikkelen voor jezelf en anderen, beseffen dat er meer is en dat je verder kunt komen in het begrijpen waarom je op de wereld bent. Kiezen voor mediteren of kennis vergaren in plaats van vermaak. Gezonde keuzes voor je lichaam maken, de rij is eindeloos. Maar, dit alles moet niet voortkomen uit onvrede over wie je nu bent. Het begint met te zien hoe bijzondere en mooi je nu bent en met dankbaarheid voor wat je al bereikt hebt en in je leven hebt. Geen genoegen nemen vraagt wilskracht. Wilskracht om te kiezen voor wat je diep van binnen weet wat je verder helpt en wat niet. Het moet ook niet uitvloeien in starheid of bekeringsdrang. Het gaat om balans tussen discipline en flexibiliteit. Je mag best van een quiz op TV genieten, maar dat is wat anders dan avond aan avond TV te kijken. Het gaat om het ontwikkelen van een hogere visie, waardoor je liefde en dankbaarheid steeds meer toenemen en je uiteindelijk beseft, weet en voelt wat het hogere werkelijk is. En wat het je oplevert? Als je dit stap voor stap uitvoert en iedere dag wat goeds voor jezelf doet,  is het enige dat je te verliezen hebt slaperigheid, ontevredenheid, angst en verveling. Je ruilt het in voor een gestaag toenemend gevoel van innerlijke balans, vrede, geluk en dankbaarheid. De keus is aan jou!

Ik groet je met licht en liefde en wens je een bewust, licht en verdiepend 2017! Dit was Phylos, namaste.”