Artikelen

Opruimen in 2016

04 januari 2016

“Welkom, dit is Phylos,

Vorig jaar rond deze tijd gaven we aan dat 2015 qua energie een chaotisch jaar zou worden en 2017 een licht jaar. Dit klopt nog steeds. Maar we gaan het natuurlijk hebben over 2016. Zoals de energie nu is, is 2016 een jaar van stabilisatie, waarin puzzelstukken als het ware op hun plaats beginnen te vallen. Wel is de energie nog steeds zwaar en chaotisch door het opkomen van de energetische straal van het nieuwetijdslicht die de oude straal van macht geleidelijk aan het verdringen is.

Wat op dit moment van belang is, is om orde te scheppen. We hebben het over de energie op de planeet, maar deze treft ook jou, dus orde scheppen is zowel op grote als op kleine individuele schaal van belang.

Op wereldniveau beginnen er tendensen naar meer eenheid te ontstaan, zij het in een pril stadium. Stapje voor stapje worden de klimaatconferenties serieuzer genomen en een gezamenlijke vijand brengt ook meer eenheid. Een van de functies in het hogere perspectief van klimaatrampen en oorlogen is dat het mensen dichterbij elkaar brengt.

Je zou je kunnen afvragen waarom die verandering met zo veel leed gepaard gaat. Het is van belang je te realiseren dat wanneer de mensheid collectief vanaf vandaag zou leven met volledig respect en liefde voor elkaar, de natuur en de planeet, de problemen vrijwel zonder leed zouden kunnen worden opgelost of zelfs voorkomen. Helaas is het bewustzijn van de mensheid nog niet op dat niveau, maar het is wel de belofte van de nieuwe tijd, wanneer dit bewustzijn steeds meer postvat.

Voor jou is de energie die momenteel op aarde is zeer geschikt om orde te scheppen. Deze nodigt je er zogezegd toe uit. Dit geldt voor een breed scala aan onderwerpen, van je administratie tot je relaties. Wanneer je de tijd neemt om erbij stil te staan wat er nog niet af is, zul je verbaasd zijn over de lengte van die lijst. Wat dacht je bijvoorbeeld van dingen die je wilt repareren of vervangen? Of de werkkamer of je auto opruimen?

Het scheppen van orde geeft je meer dan je misschien zou verwachten. Wanneer je somber bent, ADHD hebt of andere problemen waardoor je de neiging hebt de boel uit te stellen of te laten slingeren, helpt het enorm om eerst letterlijk je spullen, administratie en dergelijke op te ruimen. Eigenlijk zou iedere psychotherapie moeten beginnen met orde scheppen!

Je hebt vast wel eens gemerkt dat als je een kast opruimt er opeens ruimte is vrijgekomen in de kast. Zo is het ook in jou: alles wat je bij je draagt wat onaf is draag je als ballast met je mee en belemmert je in het vinden van nieuwe wegen en oplossingen. Winkels die in de nieuwjaarsopruiming een deel van hun assortiment voor een habbekrats wegdoen, creëren juist ruimte voor een nieuwe collectie, waardoor de zaak beter loopt. Of te wel: ruim je eigen winkel van binnen op, de bezem erdoor, loslaten wat je niet langer nodig hebt en ruimte maken.

Geen tijd? Wanneer je maar een kwartier of een half uur per dag reserveert voor opruimen en orde scheppen ben je over drie maanden al enorm gevorderd. Een andere tip wanneer je gauw het overzicht verliest, is om het onderwerp voor onderwerp aan te pakken, dus niet aan de schuur beginnen als de administratie nog niet op orde is.

De orde waar de energie je toe uitnodigt, zal het jaar een stuk lichter voor je maken. Het opent je geest en je chakra’s voor de nieuwetijdsenergie die steeds sterker aan het worden is. Het maakt je onderste chakra’s stabieler, waardoor er meer stabiliteit in jezelf en in je leven ontstaat. Nodig in deze nog steeds erg turbulente overgangsperiode.

Dit was Phylos. Ik groet je in licht en liefde. Namaste.”